1/33
2022 KATAR DÜNYA KUPASI'NA KATILACAK TAKIMLARIN LAKPLARI - Konu Dünya Kupası olduğunda hemen hemen her futbol takımının kökleri veya farklı özellikleri hakkında fikir veren takma adları vardır. Bu lakapların her birinin arkasında genellikle taraftarlar arasında iyi bir yankı uyandıran bir hikaye bulunur. İşte o lakaplar:
2/33
Avustralya - Kangurular - 'Socceroos' terimi, Avustralya'nın ikonik kangurularını vurgulamak isteyen Sidney merkezli gazeteci Tony Horstead tarafından icat edildi. Futbol ve kanguru kelimeleri futbol-roo olarak bir kelimede birleştirildi.
3/33
İran - Pers Aslanları - "İran Aslanları" anlamına gelen Shiran e Iran, "Aslan Kalpleri" anlamına gelen Shirdelan ve "Pers Prensleri" gibi birkaç takma ad kullanırlar.
4/33
Japonya - Samuray Mavisi - Japon takımı, tarihi Samuray geçmişlerine yakın bir referansla Samuray Mavisi olarak adlandırılmıştır.
5/33
Katar - Bordo - Katar, iç saha formalarının rengine karşılık gelen "Bordo" lakabını kullanır.
6/33
Güney Kore - Asya Aslanları - Taraftarlar genellikle ana forma rengi olan Güney Koreli takım The Reds'i çağırır. Ayrıca Taegeuk Savaşçıları ve Asya Aslanları olarak da bilinirler. Taegeuk, Güney Kore bayrağında bulunan semboldür.
7/33
Kamerun - Yılmaz Aslanlar - Kamerun takımına The Indomitable Lions anlamına gelen Les Lions Indomptables adı verilir.
8/33
Gana - Kara Yıldızlar - Gana, Kara Yıldızlar olarak bilinir. Gana bayrağının ortasındaki siyah yıldızdan sonra böyle adlandırıldılar.
9/33
Fas - Atlas Aslanları - Altı kez Dünya Kupasına katılan Fas, resmi ulusal hayvanları olan ve aynı zamanda Atlas aslanı olarak da adlandırılan barbar aslanından dolayı Atlas Aslanları olarak da adlandırılıyor. Hayvanın soyu tükenmiştir, ancak eskiden Fas'ta bulunurdu.
10/33
Senegal - Tarenga Aslanları - Teranaga, gevşek bir şekilde iyi konukseverlik anlamına gelen Senegal kültürüne aktarılan bir kelimedir. Bu nedenle takım Tarenga Aslanları olarak bilinir.
11/33
Tunus - Kartaca'nın Kartalları - Kartaca, Tunus'ta önemli bir komündür ve aynı zamanda eski bir uygarlığın merkeziydi. Kartal ise Tunus futbol federasyonunun logosunda yer alıyor. Takım Kartaca'nın Kartalları olarak bilinir.
12/33
Kanada - Kırmızı Kanada futbol takımına, iç saha formasının rengine karşılık gelen Kırmızılar lakabı takılmıştır. İçinde akçaağaç yaprağı bulunan ülke bayraklarına yakın referans olarak Akçaağaç Yaprakları olarak da bilinirler.
13/33
Kosta Rika - Üç Renkli Kosta Rikalılar, Seçim (La Sele) ve Üç Renkli (La Tricolor) olarak da bilinirler.
14/33
Arjantin - Gök Mavisi - Formalarındaki ve Arjantin bayrağındaki şeritlerin renkleri gök mavisi ve beyazdır. Bu nedenle La Albiceleste olarak bilinirler.
15/33
Brezilya - Seçkin Selecao, Portekizce'de seçilmiş oyuncular anlamına gelen oldukça yaygın bir terimdir. Brezilyalılar her futbol takımına 'selecao' derler. Ancak milli takım seçkindir ve 'Selecao' olarak bilinir.
16/33
Ekvador - Üç Renkli Ekvador, üç renkli ulusal bayraklarından dolayı La Tri ve La Tricolor olarak da adlandırılır.
17/33
Uruguay - Gök Mavisi Uruguay, forma rengine atıfta bulunarak Gök Mavisi anlamına gelen La Celeste lakaplıdır.
18/33
Belçika - Kırmızı Şeytanlar Belçika takımı, Kırmızı Şeytanlar anlamına gelen Die Roten Teufel olarak bilinir. Takıma 1906'da forma renklerinden ilham alan eski yönetici Pierre Walckiers tarafından atfedildi.
19/33
Hırvatistan - Damalılar Ulusal bayraklarındaki desene uygun olarak damalılar anlamına gelen Kockasti lakabı ile bilinir.
20/33
Danimarka - Kırmızı ve Beyazlar De Rød-Hvide Danca Kırmızılar ve Beyazlar. Birinci formalarının renklerinden ilham almıştır.
21/33
İngiltere - Üç Aslan İngiltere Futbol Federasyonu'nun logosunda üç aslan vardır, bu yüzden İngiliz takımı Üç Aslan olarak bilinir.
22/33
Fransa - Maviler Fransız takımı, formalarının mavi renginden dolayı Les Bleus olarak bilinir.
23/33
Almanya - Milli 11 Alman takımının takma adı National Eleven anlamına gelen Nationalelf'tir. DFB Eleven olarak da bilinirler. Die Mannschaft aynı zamanda takım anlamına gelir.
24/33
Hollanda - Portakallar Hollanda takımı, iç saha formasının rengine ve ülkedeki futbolun yönetim organı olan KNVB'nin logosuna göre Oranje (turuncu) olarak bilinir.
25/33
Polonya - Beyaz ve Kırmızılar Polonya Milli Takımı'nın takma adı, Lehçe'de Biało-czerwoni olarak bilindiği için biraz tekerlemedir. İngilizce'de Beyaz ve Kırmızılar anlamına gelir.
26/33
Portekiz - Navigatörler Portekiz, yeni ülkeler aramak için okyanusları aşan ünlü denizcilerden oluşan zengin bir tarihe sahiptir. Bu nedenle milli takım, Navigatörler anlamına gelen Os Navegadores olarak bilinir.
27/33
Sırbistan - Kartallar Sırp takımı, Sırbistan'ın ulusal sembolü olan beyaz çift başlı kartallarına atıfta bulunarak Kartallar anlamına gelen Orlovi olarak bilinir.
28/33
İspanya - Kızıl Öfke İspanyol takımı, Kırmızı Olan anlamına gelen La Roja olarak bilinir. Aynı zamanda Kızıl Öfke anlamına gelen La Furia Roja olarak da bilinirler.
29/33
İsviçre - Kızıl Haç İsviçre takımı, Kızıl Haç anlamına gelen Rossocrociati olarak bilinir. İsviçre'de milli takım anlamına gelen Nati olarak da bilinirler.
30/33
Galller-Ejderhalar Galler, ulusal bayraklarında ateş püskürten bir ejderhanın varlığı nedeniyle Ejderhalar olarak adlandırılmıştır.
31/33
ABD - Yıldızlar Amerika Birleşik Devletleri'nin basit bir takma adı var, partiye kendi ulusal bayraklarından ve biraz da Birleşik Devletler Futbol Federasyonu'nun çizgili logosundan ilham alan Yıldızlar ve Çizgiler. Yankiler olarak da bilinirler.
32/33
Suudi Arabistan - Yeşiller - Suudi Arabistan'ın birkaç takma adı var, en popüleri "Yeşiller" anlamına gelen Al-Akhdar. Aynı zamanda "Yeşil Şahinler" anlamına gelen as-suqur al-ahdar olarak da bilinirler. Üçüncü takma ad, "Arap Şahinleri" olan Es-Suqur Al-Arabiyyah'dır.
33/33
Meksika - Üç renkli - Meksika takımı, ulusal bayraklarının üç baskın rengine karşılık gelen Üç Renkli anlamına gelen El Tri olarak bilinir.