1/4
Balığın faydaları saymakla bitmiyor ancak yanında ne yenip ne yenmemesi gerektiği ayrı bir tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Sezonunun da açılmasıyla balık tüketimi hakkında bilinmesi gereken bazı ayrıntılar şöyle:
2/4
Balığı yanında roka tüketmek çok yaygın bir alışkanlıktır. Ancak roka, özellikle kılçığıyla tüketilen küçük balıklardan gelecek kalsiyumun emilimini azaltabilir. Uzmanlar, kalsiyum alımına dikkat edenlerin balığı rokayla tüketmemesini öneriyor.
3/4
“Balığa limon sıkılır mı, sıkılmaz mı?” tartışması sürerken uzmanlar limon sıkmanın sağlık açısından daha faydalı olduğunu söylüyor. Limondaki C vitamini balıktaki Omega-3’ün vücuttaki kullanımını arttırıyor.
4/4
Balığın yanında yoğurt ve ayran gibi ürünlerin tüketilmemesi gerektiği inancı yaygın olsa da uzmanlar bunun her zaman doğru olmadığını söylüyor. Balığın bayat olması durumunda yoğurt, balık proteinindeki histamin miktarını arttırıyor; bu da vücutta toksik etkiye neden oluyor. Fakat yediğiniz balık tazeyse yanında yoğurt ve ayran tüketmenin bir zararı yok.