Amerikan Kanser Derneği’nin 50 bin denek üzerinde 5 yıl yürüttüğü araştırma, 60 dereceden sıcak çayın, yemek borusu kanserine yol açtığını ortaya koydu. Uzmanlar çay içilmeden önce mutlaka belirli bir düzeyde soğutulması gerektiğini söyledi
1/6
Amerikan Kanser Derneği’nin 50 bin denek üzerinde 5 yıl yürüttüğü araştırma, 60 dereceden sıcak çayın, yemek borusu kanserine yol açtığını ortaya koydu. Uzmanlar çay içilmeden önce mutlaka belirli bir düzeyde soğutulması gerektiğini söyledi
2/6
Her gün düzenli olarak, sıcaklığı en az 60 derece olan 700 mililitre çay tüketilmesinin, riski yüzde 90 artırdığı belirtildi. Dr. Farhad Islami “İçmeden önce mutlaka belirli düzeyde soğumasını bekleyin” dedi.
3/6
Karar'ın EurekAlert! portalından aktardığına göre bilim insanları, yaşları 40 ile 75 arasında değişen 50 bin kişiyi 5 yıl süreyle gözlemledi. Bu sürede 317 denekte yemek borusu kanseri tespit edildi.
4/6
Her gün düzenli olarak, sıcaklığı en az 60 derece olan 700 mililitre çayın içilmesinin, kanser riskini yüzde 90 artırdığı ortaya çıkarıldı.
5/6
Amerikan Kanser Derneği’nden Dr. Farhad Islami “Birçok kişi çay, kahve veya diğer sıcak içecekleri seviyor. Ancak çalışmamıza göre, çok sıcak çayın tüketimi yemek borusu kanserini artırabiliyor" dedi.
6/6
"Bu yüzden sıcak içeceklerin, içilmeden önce soğumasının beklenmesi önerilir”