Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri seçildi. İşte, o yemekler:
1/100
Dünyanın "en iyi geleneksel yemekleri" seçildi | 100. Shumai, Çin
2/100
99. Pljeskavica, Sırbistan
3/100
98. Kalamar, Yunanistan
4/100
97. Şeftali Kebabı, Kıbrıs
5/100
96. Arroz chaufa, Peru
6/100
95. Porchetta, İtalya
7/100
94. Pizza ai Funghi, İtalya
8/100
93. Cacio e pepe, İtalya
9/100
92. Sarma, Türkiye
10/100
91. Uramaki, ABD
11/100
90. Kupati, Gürcistan
12/100
89. Leitão da bairrada, Portekiz
13/100
88. Aji de gallina, Peru
14/100
87. Stifado, Yunanistan
15/100
86. Svíčková, Çek Cumhuriyeti
16/100
85. Shio ramen, Japonya
17/100
84. Pizza alla diavola, İtalya
18/100
83. Miso ramen, Japonya
19/100
82. Pekin Ördeği, Çin
20/100
81. Adana kebap, Türkiye
21/100
80. Çöp şiş, Türkiye
22/100
79. Hyderabadi biryani, Hindistan
23/100
78. Tteokbokki, Güney Kore
24/100
77. Pizza quattro formaggi, İtalya
25/100
76. Lazanya, İtalya
26/100
75. Hünkar Beğendi, Türkiye
27/100
74. Tantuni, Türkiye
28/100
73. Yeşil köri, Tayland
29/100
72. Milanesa napolitana, Arjantin
30/100
71. Vindaloo, Hindistan
31/100
70. Gnocchi alla Sorrentina, İtalya
32/100
69. Dan Dan Noodles, Çin
33/100
68. Anticucho, Peru, Bolivya
34/100
67. Gyūdon, Japonya
35/100
66. Kotlet schabowy, Polonya
36/100
65. Pozole, Meksika
37/100
64. Ćevapi, Bosna Hersek
38/100
63. Shuǐjiǎo, Çin
39/100
62. Sisig, Filipinler
40/100
61. Yemista, Yunanistan
41/100
60. Bistecca alla Fiorentina, İtalya
42/100
59. Souvlaki, Yunanistan
43/100
58. Khachapuri, Gürcistan
44/100
57. Pasta carbonara, İtalya
45/100
56. Ebi furai, Japonya
46/100
55. Korma, Hindistan, İran
47/100
54. Yaki-udon, Japonya
48/100
53. Tereyağlı Tavuk, Hindistan
49/100
52. Tiradito, Peru
50/100
51. Kokoretsi, Yunanistan
51/100
50. Feijão tropeiro, Brezilya
52/100
49. Moqueca, Brezilya
53/100
48. Döner kebap, Türkiye
54/100
47. Gyoza, Japonya
55/100
46. Sake nigiri sushi, Japonya
56/100
45. Alinazik Kebap, Türkiye
57/100
44. Shoyu ramen, Japonya
58/100
43. Karē raisu, Japonya
59/100
42. Tagliatelle al ragù alla Bolognese, İtalya
60/100
41. Bakaliaros, Yunanistan
61/100
40. Massaman Curry, Tayland
62/100
39. İskender kebap, Türkiye
63/100
38. Prosciutto e funghi pizza, İtalya
64/100
37. Pernil, Porto Riko
65/100
36. Giouvetsi, Yunanistan
66/100
35. Inasal na manok, Filipinler
67/100
34. Frango assado com piri piri, Portekiz
68/100
33. Linguine allo scoglio, İtalya
69/100
32. Steak au poivre, Fransa
70/100
31. Gyros, Yunanistan
71/100
30. Katsudon, Japonya
72/100
29. Vaca atolada, Brezilya
73/100
28. Shahi paneer, Hindistan
74/100
27. Gambas à la plancha, İspanya
75/100
26. Pečená kachna, Çek Cumhuriyeti
76/100
25. Carne de porco à Alentejana, Portekiz
77/100
24. Trofie al pesto, İtalya
78/100
23. Raclette, İsviçre
79/100
22. Mantı, Türkiye
80/100
21. Tonkotsu ramen, Japonya
81/100
20. Carnitas, Meksika
82/100
19. Pappardelle al cinghiale, İtalya
83/100
18. Cha siu bao, Çin
84/100
17. Cochinita pibil, Meksika
85/100
16. Pierogi Ruskie, Ukrayna, Polonya
86/100
15. Païdakia, Yunanistan
87/100
14. Şiş kebap, Türkiye
88/100
13. Gambas al ajillo, İspanya
89/100
12. Xiaolongbao, Çin
90/100
11. Pizza Margherita, İtalya
91/100
10. Pollo a la brasa, Peru
92/100
9. Cağ kebabı, Türkiye
93/100
8. Ghormeh sabzi, İran
94/100
7. Mixed Ceviche (Ceviche mixto), İran
95/100
6. Phanaeng Curry, Tayland
96/100
5. Guotie, Çin
97/100
4. Tangbao, Çin
98/100
3. Amêijoas à Bulhão Pato, Portekiz
99/100
2. Picanha, Brezilya
100/100
1. Karē, Japonya | Kaynak: Tasteatlas