1/5
Fast-food gibi sağlıksız ve hazır yiyeceklerle beslenen gençlerin depresyona girme riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
2/5
ABD’de yapılan bir araştırma idrarında sodyum seviyesi yüksek, potasyum seviyesi düşük olan gençlerde depresyon vakalarının daha sık görüldüğünü ortaya koydu.
3/5
İdrardaki yüksek sodyum seviyesi çok fazla işlenmiş ürün tüketildiğini, potasyum eksikliği ise tam tahıl gibi yiyeceklerin yeterince yenilmediğini gösteriyor.
4/5
Küçük çaplı olduğu belirtilen araştırmada ABD’li 84 genç incelendi. İdrar tahlilleri yapılan gençlere depresyon teşhisinde kullanılan sorular yöneltildi.
5/5
ABD’deki Alabama Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre uzmanlar, çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde görülen depresyon karşısında sağlıklı beslenmenin de geleneksel tedaviler kadar önemli olduğunu belirtti.