Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold’un Kaz Dağları’nda sürdürdüğü madencilik faaliyetleri ve buna paralel olarak gerçekleştirilen doğa katliamına Kirazlı, Balaban’da sürüyor. TEMA Vakfı’nın 200 bine yakın ağaç kesildiğini söylediği, bakanlığın ise 13 bin ağacın kesildiğini savunduğu maden bölgesini T24 görüntüledi. (Fotoğraf: Osman Örsal)
1/11
Kanadalı Alamos Gold şirketinin Kaz Dağları’ndaki Kirazlı Köyü yakınlarındaki maden arama çalışmaları devam ediyor.
2/11
Çevreciler ve bölge halkı 2020 yılında üretime geçmesi planlanan maden projesine karşı çıkıyor.
3/11
Maden projesine yönelik direniş, 26 Temmuz’da Su Ve Vicdan Nöbeti’ne evrildi ve bölgede kesintisiz çadır nöbeti başlatıldı.
4/11
Halk ve çevreciler, maden sahasındaki ağaç kıyımına tepki gösteriyor. Bölgede, TEMA Vakfı’nın hesaplarına göre 200 bine yakın ağaç kesildi.
5/11
Bakanlık ise 13 bin ağaç kesildiğini savunuyor.
6/11
Altın ve gümüş ayrıştırmak için kullanılacak siyanürün Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nı zehirlemesinden endişeleniliyor.
7/11
Şirket, projenin Atikhisar Barajı için herhangi bir risk teşkil etmediğini, uluslararası standartları barındırdığını ve yasal olduğunu savunuyor.
8/11
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da bölgedeki direnişe destek vermek için 18 Ağustos’ta Kaz Dağları’nda bir konser verdi. Konseri 10 binlerce kişi izledi.
9/11
Projenin ÇED olumlu kararının iptaline karşı açılan dava devam ediyor; Kaz Dağları’nda direniş sürüyor.
10/11
11/11