Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi
1/6
Beslenme uzmanı Gözde Güzelcan, "Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet veriyor" dedi.
2/6
Beslenme Uzmanı Güzelcan, "Bir küf çeşidi olan aflatoksin, çok sayıda hastalığa sebep oluyor. Kanserojen özellik taşıyan aflatoksin, hepatit, HIV gibi hastalıkların da oluşmasına neden oluyor." diye konuştu.
3/6
Uzmanlar, evde kurutulan meyve ve sebzelerde de bu mantarın oluşmamasını sağlamak için nemli ve kuytu köşelerde, fırın gibi ısı verecek olan eşyaların yakınında saklanmaması gerektiğini belirtiyor.
4/6
Gözde Güzelcan; incir, domates kurusu, pul biber, vişne, kiraz, elma kurusu gibi kurutulmuş yiyeceklerde aflatoksinin tutunma olasılığının çok fazla olduğu uyarısında bulundu
5/6
Beslenme Uzmanı Güzelcan, açıkta satılan kurutulmuş gıdalardan uzak durulması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
6/6
Dışarıda satılan açık ürünleri değil, paketli ürünleri alınmasını ifade eden Güzelcan, "Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet veriyor." diye konuştu.