129 milletvekili olağanüstü kurultaya karşı imza toplamıştı; Muharrem İnce'den ilk açıklama

129 milletvekili olağanüstü kurultaya karşı imza toplamıştı; Muharrem İnce'den ilk açıklama

24 Haziran seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay tartışmalarının sürdüğü CHP'de 129 milletvekili ve 59 il başkanı kurultaya karşı çıkan bir bildiri yayımladı. Muharrem İnce, bildiriye ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede "16 yıl Milletvekilliği, 4 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım. Parti içi yarışlarda Milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını çok iyi bilirim" yorumunda bulundu. 

Muharrem İnce'nin Twitter hesabından paylaştığı mesaj şöyle: 

16 yıl Milletvekilliği, 4 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım. Parti içi yarışlarda Milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını çok iyi bilirim. Kimse üzülmesin, o arkadaşlarımın da Genel Başkanı olacağım.

— Muharrem İNCE (@vekilince) 26 Temmuz 2018

Ne olmuştu?

CHP’li 129 milletvekili olağanüstü kurultay talebine karşı açıklama yaptı. Milletvekilleri adına ortak açıklamayı CHP’nin en genç milletvekili Aysu Bankoğlu yaptı. Bankoğlu bildiriye 129 milletvekilinin imza koyduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve tedavi gören Antalya Milletvekili Deniz Baykal’dan imza talebinde bulunulmadığını söyledi.

Kurultaya karşı çıkan milletvekilleri, ortak açıklamalarında şunları dile getirdi:

“24 Haziran 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçiminden hemen sonra uygulamaya konulan tek adam rejimi, genel hukuk kurallarına ve Anayasaya aykırı bir şekilde her alanda hayata geçirilmeye başlanmıştır. OHAL’in süresiz hale getirilmesini öngören torba yasa ve uygulamasına karşılık Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak, haksız ve hukuksuz uygulamaların, insan hakkı ihlallerinin önüne geçebilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve hayatın her alanında, kuvvetler ayrılığını, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmaya var gücümüzle devam edeceğiz.”