'15 Temmuz şehidi'nin oğlundan Cihangir İslam'a destek

'15 Temmuz şehidi'nin oğlundan Cihangir İslam'a destek

T24 Haber Merkezi

15 Temmuz'da hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın "15 Temmuz akşamı iki batılın çatışmasını izledik” ifadelerinin sorunlu olduğunu söylerken İslam hakkında suç duyurusunda bulunan 15 Temmuz Derneği’ne "Babamı 15 Temmuz'da şehit verdim ve Cihangir İslam beyin benim hassasiyetlerime bu dernekten çok daha yakın olduğunu hissediyorum. Ailelere saygısızlık yapan derneğinizdir. Tek hassasiyetiniz olan hükümeti korumak için acılı aileleri kirli siyaset arenasına çekmekten vazgeçin” diyerek tepki gösterdi.

Cihangir İslam'ı tanımadığını belirterek "Ne demek isteyip de tam olarak diyemediğini biliyorum" diyen Cambaz, “Malum medyanın onu karalamak için sıraladığı yalan haberlerden tanıyacak da değilim” ifadelerini kullandı.

“Devletin en mahrem bilgilerinin bulunduğu Kozmik Oda'nın kapılarını düşmana açacak kadar ihanet içinde olan, Gülen'in en ağlak siyasisi Bülent Arınç'ın üzerine bu kadar giden oldu mu mesela?” diye soran Cambaz’ın kullandığı “Eş dost ortamında 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğunu düşündüğümü söyledim hep” ifadesi de dikkat çekti.