22 yıldır hapiste olan İlhan Çomak için sanatçılardan adalet çağrısı

22 yıldır hapiste olan İlhan Çomak için sanatçılardan adalet çağrısı

“PKK'ya üye olma; kereste fabrikasına, inşaat bürosuna, banka şubesine molotofla saldırı, Lice'de silahlı çatışmaya girme, karakola saldırı gibi eylemlere katılması” gibi iddialarla “bölücü faaliyetlerde bulunma’ suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan  ve AİHM kararıyla yeniden yargılanan İlhan Çomak, 12 Nisan'da Çağlayan Adliyesi’ndeki 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 13.30’da hâkim karşısına çıkacak.  Aralarında şair Ahmet Telli'nin de bulunduğu Pınar AydınlarSuaviFerhat Tunç, Muhammet Uzuner gibi pek çok sanatçı da bir videoyla herkesi Çağlayan’daki duruşmaya çağırdı.

22 yıldır tutuklu olan Çomak, kaleme aldığı mektubunda, “Gönül gözünüz açıksa hâlâ, bu söylediklerime bigâne kalamazsınız sanırım. Dönüp dönüp bu tekrarı yaşamayalım artık. Ben yazmaktan bıktım, bıkacağım. Korkarım siz de okumaktan bıkacaksınız. Bıktığım bir diğer şey de bu bitmek bilmeyen cehennem, mahpusluğu yani. İçeride olmaklığımla 22 yıl geride kalıyor. 8 yıl daha yatırmak istiyorlar. Buna kocaman harflerle ZULÜM deyin siz! 12 Nisan'da buna son vermek için duyarlılığınızı bekliyorum. Sözünüzle, kaleminizle destek verin ki bu apaçık hukuksuzluğu birlikte aşalım. Beni yalnız ve sessiz bırakmayın! Umutsuzluk sessizdir, çok sessiz" ifadelerini kullandı.

 

Sanatçılardan çağrı

 

Aralarında şair Ahmet Telli'nin de bulunduğu Pınar AydınlarSuaviFerhat Tunç, Muhammet Uzuner gibi pek çok sanatçı da bir videoyla herkesi Çağlayan’daki duruşmaya çağırdı.