25. İstanbul Caz Festivali, Türk caz tarihinden yıldız yağmuruyla başladı

25. İstanbul Caz Festivali, Türk caz tarihinden yıldız yağmuruyla başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 21 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 25. İstanbul Caz Festivali, 26 Haziran akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’da gerçekleştirilen açılış töreni ve konseriyle başladı. 25. İstanbul Caz Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülleri’nin caz müziğinin usta isimleri Nezih Yeşilnil, Şevket Uğurluer ve Balarası Ahmet’e takdim edildiği gecede, Türkiye caz sahnesinin en önemli solist ve toplulukları, Kamil Özler şefliğindeki TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası eşliğinde izleyenlere eşsiz bir gece yaşattı.

25. İstanbul Caz Festivali’nin açılışı 26 Haziran Salı akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’da gerçekleştirilen görkemli bir törenle yapıldı. Gazeteci ve yazar Yekta Kopan ile 2010 yılında festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan, İstanbul Caz Festivali danışma kurulu üyesi ve radyo programcısı Hülya Tunçağ’ın birlikte sunduğu tören, İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’in teşekkür konuşmasıyla başladı.

Konuşmanın ardından, festivalin 2002 yılından bugüne caz üstatlarına verdiği Yaşam Boyu Başarı Ödülü, kontrbasçı Nezih Yeşilnil, piyanist ve yorumcu Şevket Uğurluer ve ağız armonikası sanatçısı, Balarası Ahmet olarak tanıdığımız Ahmet Faik Şener’e İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından takdim edildi.