4 akademisyen hayatını kaybetmişti; Osmangazi Üniversitesi'ndeki cenaze töreninden: Rektör istifa!

4 akademisyen hayatını kaybetmişti; Osmangazi Üniversitesi'ndeki cenaze töreninden: Rektör istifa!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak için üniversite kampüsünde tören düzenlendi. Gergin anların yaşandığı törende, "Rektörün istifa" dloganları atıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş, zanlı elinde silahla olayın hemen ardından yakalanmıştı. Olayın yaşandığı Eğitim Fakültesi bahçesinde yaşamını yitirenler için bir tören düzenlendi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler tören için üniversiteye getirildi.

TIKLAYIN - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı; araştırma görevlisi 4 kişiyi öldürdü!

Törenin olacağı alan geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlemlenirken, alan öğrenciler ve öğretim üyeleri ile cenaze yakınları tarafından dolduruldu. Cenazelerin başında bekleyen aileler dua ederek, uzun süre tabuta sarıldı.

Cenaze yakınları: Lanet olsun, ölünce yanımıza geliyorlar

Tören sırasında aileler üniversite yönetimine tepki gösterdi. Cenaze için tören alanında bekleyen bazı aileler, yakınlarının korunamadığını iddia ettiler. Tören yerine cenazelerin kendilerine verilmesini isteyen aileleri Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve diğer yetkililer ikna ve teselli etmeye çalıştı. Ailelerden birinin yakını, "Yazıklar olsun, lanet olsun ölünce yanımıza geliyorlar!" diye isyan etti. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yapılan duanın ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Cenaze töreninde, AKP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen ve çok sayıda akademisyen acılı aileleri yalnız bırakmadı.

İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptırdığı duanın ardından Eğitim Fakültesi  Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ın  cenazeleri defnedilmek üzere Tokat, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak'ın cenazesi  Kayseri, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu'nun cenazesi de Eskişehir'in Seyitgazi  ilçesine bağlı Kırka beldesine götürüldü.

Öte yandan, Vatan'da yer alan habere göre şüpheli Volkan B'nin şikayeti üzerine yürütülen  soruşturmanın ardından ESOGÜ'deki görevinden uzaklaştırılan Yalçın Bay,  gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili yerlere verdiği dilekçelere karşılık  hiçbir işlem yapılmadığını savundu. Dört ülkücü arkadaşını kaybettiğini dile  getiren Bay, "Benim 4 ülkücü arkadaşımı bu adam vatandaşlık görevi için mi  katletti? Bu adam akıl hastasıysa neden ruhsatlı silah verdiler?" ifadesini  kullandı.

TIKLAYIN - Prof.Dr. Ayşe Aypay: Volkan, fakülte koridorlarında "Bu mesele 24 kurşuna bakar" demişti

Rektörlükten açıklama

Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü, dün yaşanan olayın ardından bugün yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlanan cenazelerin defin yer ve tarihleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, şöyle dendi:

"Elim bir olay sonucu kaybettiğimiz Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreteri M. Fatih Özmutlu’nun cenazesi bugün (06 Nisan 2018 Cuma) Kırka Çarşı Camii’nde kılınacak olan Cuma namazını müteakip Kırka Mezarlığı’nda defnedilecektir. Vefat eden diğer mesai arkadaşlarımız merhum Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın’ın cenazesi memleketi Tokat Turhal’ın Üçyol Köyü Camii’nde yarın (07 Nisan 2018 Cumartesi) kılınacak olan öğle namazını müteakip, merhum Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak’ın cenazesi memleketi Kayseri’de Merkez Hunat Camii’nde yarın (07 Nisan 2018 Cumartesi) kılınacak olan öğle namazını müteakip, merhum Araştırma Görevlisi Yasir Armağan’ın cenazesi memleketi Tokat’ta Merkez Takkeciler Camii’nde yarın (07 Nisan 2018 Cumartesi) kılınacak olan öğle namazını müteakip defnedilecektir. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Üniversitemiz camiasına sabır ve baş sağlığı diliyoruz"

Ölen akademisyenleri öz geçmişleri

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mikail Yalçın:   Tokat'ın Turhal ilçesinde 1985 yılında dünyaya gelen Yalçın, 2006  yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden  mezun oldu. Yalçın, 2006-2011 yılları arasında  matematik öğretmenliği  yaptı.Yüksek lisans eğitiminiGaziosmanpaşa Üniversitesinde tamamlayan Yalçın,  2011 yılında ESOGÜ'de araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yalçın, ESOGÜ'de  "Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi" alanında doktorasını  tamamlayarak 2016 yılında Dr. Öğretim Üyesi oldu. 2 Ocak 2018 tarihinde ESOGÜ  Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığına atanan Yalçın, evli ve 1 çocuk babası.      Eğitim Fakültesi Sekreteri Mehmet Fatih Özmutlu:   Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 1970 yılında dünyaya geldi. Anadolu  Üniversitesinde 2006 yılında lisans eğitimini tamamlayan Özmutlu, 1993 yılında  Seyitgazi Belediyesinde memuriyet hayatına başladı, 1994 yılında ESOGÜ'ye atandı.  Üniversitenin çeşitli birimlerinde memur, teknisyen ve şef olarak görev yapan  Özmutlu, 2011 yılında ESOGÜ Turizm Fakültesi Sekreterliğine, 2012 yılında ise  Eğitim Fakültesi Sekreterliğine atandı. Özmutlu, evli ve 2 çocuk babası.   Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çağlak:   Kayseri'nin Han ilçesinde 1985 yılında dünyaya gelen Çağlak, 2007  yılında MersinÜniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Florida State Üniversitesinde fen eğitimi alanında  2010 yılında tamamlayan Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çağlak, aynı üniversitede 2015  yılında "Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme" alanında doktorasını tamamladı. ESOGÜ  Eğitim Fakültesinde 2016 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan  Çağlak, 2017 yılında Dr. Öğretim Üyesi unvanı kazandı.   Araştırma görevlisi Yasir Armağan:   Tokat'ta 1983 yılında dünyaya gelen Armağan, 2005 yılında 19 Mayıs  Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2005-2013  yılları arasında matematik öğretmenliği yapan Armağan, yüksek lisans eğitimini  Gaziosmanpaşa Üniversitesinde tamamladı. Armağan, 2012 yılında ESOGÜ'de Eğitim  Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalında doktora eğitimine  başladı.Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 2013 yılında Araştırma Görevlisi  olarak göreve başlayan Armağan, aynı yıl ESOGÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsüne  görevlendirilerek, akademik çalışmalarına devam etti. Armağan, evli ve 2 çocuk  babası.