4 günde 10 bomba bulundu; ABD'de ne oluyor?

4 günde 10 bomba bulundu; ABD'de ne oluyor?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), pazartesi gününden bu yana ABD Başkanı Donald Trump’ın muhalifi olduğu bilinen toplumsal figürlere ülkenin posta ağı kullanılarak yollanan bombaların ardındaki sır perdesini çözmeye ve yeni saldırı girişimlerine karşı önlem almaya çalışıyor. Dört gün içerisinde ABD’li güvenlik güçlerinin tespit edip etkisiz hâle getirdiği bomba düzeneği sayısı 10.

Soros, Obamalar, Clintonlar, De Niro ve diğer muhalifler… Gün gün, neler oldu?

Tespit edilen ilk saldırı girişimi milyarder iş insanı ve ‘liberal dünya görüşünün savunucusu’ olmakla bilinen George Soros’un New York, Westchester’daki evini hedef alıyordu. Bomba, patlamadan ve dolayısıyla kimseye zarar vermeden etkisiz hâle getirildi.

Soros, geçtiğimiz günlerde Trump’a yakın ABD medyasının hedef tahtasına oturmuştu. Milyarderin, Demokratlarla beraber, Meksika’dan ABD’ye gelmeye çalışan bir grup sığınmacıya fon sağladığı iddia edilmiş, Trump bizzat kendisi bu konuya değinmişti. Fakat bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış, Soros’un sivil toplum kuruluşu suçlamaları reddetmişti.

Ancak ABD ve dünya gündemini asıl sarsan gelişmeler çarşamba sabahı yaşandı. İlk olarak eski Başkanları görev süreleri bittikten sonra da korumaya devam eden Gizli Servis, Barack Obama ile Bill ve Hillary Clinton’un evlerine postalanmış patlayıcı düzeneklerini tespit ederek saldırıları gerçekleşmeden önledi. Clinton, olayın ardından bir gün geçtikten sonra attığı tweet ile Gizli Servis çalışanlarına şükran duyduğunu belirtti.

Aynı gün içinde, Trump muhalifi yayınların başını çeken kuruluşlardan CNN’in de ofisinin bulunduğu New York, Manhattan’daki Time Warner binasının boşaltıldığı öğrenildi. CNN’in kimi çalışanları binanın önündeki geniş güvenlik önlemlerini sosyal medyadan paylaşırken televizyon, ‘yangın alarmı’ sebebiyle canlı yayını Washington bürosuna, izleyenlerinin önünde devretti. Binaya gelen bir postada bombalı düzenek olduğu ve paketin üzerinde gönderilmek istenen kişinin Cumhuriyetçi, eski CIA Başkanı John O. Brennan olarak belirtildiği öğrenildi.