7 milyon Türk vatandaşını ilgilendiren uygulama başlıyor: Türkiye’deki finansal bilgileri, artık AB ülkeleriyle paylaşılacak

7 milyon Türk vatandaşını ilgilendiren uygulama başlıyor: Türkiye’deki finansal bilgileri, artık AB ülkeleriyle paylaşılacak

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, "Avrupa ülkelerinde yaşayan 7 milyon Türk vatandaşını yakından ilgilendiren bir uygulama başlıyor, aman dikkat. Bu kişilerin Türkiye’deki finansal bilgileri, artık AB ülkeleriyle paylaşılacak." bilgisini paylaştı. 

Babacan yazısında, "Daha önce, bilgi paylaşımının ertelenmesi için hem AK Parti hem de CHP milletvekillerinin çaba sarf ettiğini dile getirmiştik. Ancak maalesef beklenen erteleme olmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, anlaşmalar gereğince, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’deki finans bilgilerinin paylaşılmaya başladığını, 2020 ve 2021 bilgilerinin de o yılların eylül aylarında verileceğini duyurdu." ifadesini kullandı. 

Babacan şunları kaydetti:

"Ertelemenin, yaşadıkları ülkelerde eksik bilgilendirmenin tamamlanması, ‘bilgi ve belge kaçırıyor’ duruma düşülmemesi, yasal sonuç doğurmaması için önemli olduğu biliniyor. Konuyu uzun süreden beri takip eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya ve Belçika’da yaşayanların eksik bilgileri için ülke maliyeleri hesap sorabilecek. Daha önce iktidar yetkilileri, bu anlaşmanın erteleneceğinden bahsetmişti. Vatandaşlarımızı çaresiz ve yalnız bıraktık” diye tepki gösterdi. Bu saatten sonra yapılacak tek şey, hızla eksik bilgi ve belgeleri tamamlayıp, yasa dışı duruma düşmemek."