71 yaşına kadar hiç ağrı hissetmeyen kadın, bilim insanlarına yeni ağrı kesiciler için yol gösterecek

71 yaşına kadar hiç ağrı hissetmeyen kadın, bilim insanlarına yeni ağrı kesiciler için yol gösterecek

71 yaşındaki Jo Cameron, hayatı boyunca vücunda hiç ağrı hissetmedi. Cameron, vücunda bulunan bir genetik mutasyon sebebiyle ne diş doktoruna gittikten sonra ağrı kesici alma ihtiyacı duydu ne de çok acı bir yemek yedikten sonra rahatsızlık hissetti. Cameron'un bu durumu,  bilim insanlarına yeni ağrı kesiciler üretme konusunda yol gösterdi.          

CNN'de yer alan habere göre, Jo Cameron, 65 yaşına geldiğinde hiç acı hissetmemiş olmasıyla ilgili bir doktorla görüşme kararı aldı.  Doktorlar Cameron’un bu yaşına kadar geçirdiği hiçbir operasyon ve hastalıkta acı hissetmemiş olduğunu anlayınca durumu araştırmaya karar verdi.

Perşembe günü yayımlanan bir araştırmada, Jo Cameron’un genetik olarak acı hissetmiyor oluşunun, yeni ağrı kesiciler üretilmesinde yol gösterici olabileceği belirtildi. Araştırmayı yürüten doktorlardan Dr. Devjit Srivastava, Cameron’u muayene ettikten sonra “Bulguların doğurabileceği sonuçlar çok fazla, şu anda operasyondan çıkan iki hastadan biri sonrasında ağrılar çekiyor. Cameron üzerinden araştırdığımız kadarıyla üretilecek yeni ağrı kesiciler ameliyat sonrası ağrıların sonlanmasını sağlayabilir” dedi.