90. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu; işte kazananlar

90. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu; işte kazananlar

2018 Oscar ödülleri sahiplerini buluyor. Dolby Tiyatrosu'nda, Jimmy Kimmel'in sunumuyla gerçekleştirilen 90. Oscar Ödül Töreni'nde kırmızı halı seramonisinden Oscar'ı kazananlar açıklandı.  

Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar 2018 adayları açıklanmıştı. Shape of Water (Suyun Sesi/ Aşkın Gücü) 13, Dunkirk 8 ve Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'nin 7 ödüle talip olarak ön plana çıktı.

Törenin sunucusu Jimmy Kimmell, açılışta Hollywood'da son aylara damgasını vuran cinsiyet eşitsizliğine ve taciz iddialarına yönelik bir konuşma yaptı. Aynı ajans tarafından temsil edilseler bile kadın ve erkek oyuncular arasındaki kazanç eşitsizliğinin de altını çizdi. Kimmell, konuşmasında geçen yıl yaşanan skandala da gönderme yaparak "Bir daha öyle bir şey yaşamak istemeyiz" diye konuştu. 

Geçen yıl Oscar töreninde sahneye birlikte çıkan Faye Dunaway ve Warren Beatty, ellerinde tuttukları zarftan çıkan kağıda bakarak En İy Film Ödülü'nü La La Land'in kazandığını açıklamıştı. Ancak sonradan Jordan Horowitz, bir yanlışlık olduğunu, ödülün sahibinin Moonlight olduğunu söylemişti. O sırada salonda büyük bir şok yaşanmıştı. Bu yanlış anons da Oscar tarihine büyük bir skandal olarak geçmişti.

Dolby Tiyatrosu'nda başlayan törende Yapımcı Harvey Weinstein’a tepki olarak, cinsel taciz ve cinsiyet eşitsizliğine karşı doğan "Time’sUp" ve "MeToo" hareketlerine destek devam etti.

Ödül töreninin sunucusu Jimmy Kimmel, ödül alanlar arasında en kısa konuşma yapana jet ski hediye edeceğini açıkladı. Kimmel, elinde bir kronometre ile konuşma sürelerini hesaplayacağını söyledi. 18 bin dolar değerindeki Jet skinin tanıtımında Helen Mirren yer aldı, Kimmel, esprili bir dille "Sadece Jet Ski vereceğiz, Helen Mirren kalacak" ifadesini kullandı.  

İşte Oscar 2018'in kazananları

En İyi Film

Kazanan: The Shape of Water 

Diğer adaylar

Call me By Your Name Darkest Hour  Dunkirk  Get Out  Lady Bird  Phantom Thread  The Post  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 

En İyi Kadın Oyuncu