ABD Ankara Büyükelçiliği: Polisin çalışmaları sayesinde Taksim, İstiklal ve Galata, Türkiye’yi temsil eden bir yer olmayı sürdürüyor

ABD Ankara Büyükelçiliği: Polisin çalışmaları sayesinde Taksim, İstiklal ve Galata, Türkiye’yi temsil eden bir yer olmayı sürdürüyor

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Taksim, İstiklal ve Galata’da spesifik terör tehditlerini ortadan kaldırdığı için" Türk Polis Teşkilatı'na teşekkür etti.

ABD Büyükelçiliği, polisin çalışmaları sayesinde "Taksim, İstiklal ve Galata'nın ziyaretçilerin sıcaklıkla ağırlandığı ve Türkiye’yi temsil eden bir yer olmayı sürdürdüğünü" ifade etti. 

"Yakın zamanda Taksim, İstiklal ve Galata’da spesifik terör tehditlerini ortadan kaldıran Türk Polis Teşkilatı’na teşekkür & saygılarımızı sunarız" denilen açıklamada, "Sıkıntılar her zaman olacaktır. Biz de ziyaretçilerimizi yaşanan son gelişmeleri sürekli kontrol etmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Amerikalılar teröre karşı Türklerle nasıl dayanışma içinde olduysa büyük bir yıkımın yaşandığı bu dönemde bir kez daha can-ı gönülden Türkiye’nin yanında yer alıyor ve Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte Türkiye’nin deprem sonrası toparlanmasına yardımcı olmak istiyoruz” denildi.

Ne olmuştu?

ABD Büyükelçiliği’nin 27 Ocak’ta yayımladığı güvenlik uyarısının ardından önde gelen Avrupa ülkeleri de benzer açıklamalar yapmış ve İstanbul’da özellikle Taksim civarında bulunan konsolosluklar geçici olarak kapanma kararı almıştı. ABD, İstanbul'daki başkonsolosluğunu bu süreçte açık tuttu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konsolosluklarının geçici olarak kapanma kararına tepki göstererek, "Türkiye’de üç dört gündür bir DEAŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin ve aynı zamanda bazı ibadet alanlarının tehlike altında olduğunu ortaya koyarak, bir kuruma ilettiği bir istihbari notla, diğer büyükelçiliklere de ‘Biz kapatıyoruz siz de kapatın’ telkininde bulunarak 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz, 51.5 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Bu çok açık ve nettir." demişti.