ABD'de iki partiden bir grup senatör, sınırlı silah reformları konusunda anlaştı

ABD'de iki partiden bir grup senatör, sınırlı silah reformları konusunda anlaştı

T24 Dış Haberler

ABD'de iki partiden de senatörler sınırlı bir silah kontrolü çerçevesi konusunda anlaşmaya vardı. ABD Başkanı Joe Biden, küçük grubun anlaştığı reformların hızlıca Kongre'den geçip masasına getirilmesini istedi. 

Kongre'ye sunulacak teklif; silah alımına çok ölçülü kısıtlamalar getirilmesini öngörürken okul güvenliğinin ciddi anlamda artırılmasını ve akıl sağlığı programlarının güçlendirilmesini öngörüyor. 

Teklifteki adımlar, Biden'ın ve birçok Demokratın istediği seviyede değil. Örneğin saldırı tüfeklerinin yasaklanması veya satın alma yaşının 18'den 21'e çıkarılması gibi maddeler, anlaşmaya varılan dosyada yer almıyor. 

ABD Başkanı Biden, pazar günü yaptığı açıklamada anlaşmanın talep ettiğinden zayıf olduğunu kabul etse de küçük grubun hızlıca harekete geçmesinden memnun olduğunu ifade etti. 

Biden, "Bence ihtiyacımız olan her şeyi yapan bir anlaşma değil, ama doğru yolda atılacak adımlar içeriyor. Bu, Kongre'den uzun süredir geçen en ciddi silah güvenliği tasarısı olur" dedi.

"Bunun geciktirilmesi için hiçbir gerekçe yok" diyen Biden, tasarının hızlıca Temsilciler Meclisi ve Kongre'den geçerek masasına gelmesini beklediğini ifade etti.