ABD Dışişleri Bakanı Blinken, gerilim tırmanırken Filistinli liderlerle konuşmak için Ramallah'ta

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, gerilim tırmanırken Filistinli liderlerle konuşmak için Ramallah'ta

T24 Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ve Filistin arasında karşılıklı saldırıların arttığı bir dönemde Orta Doğu turunun sonunda Filistinli liderlerle bir araya gelecek.

Pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Kudüs'te görüşen Blinken, salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye ile görüşmek üzere Batı Şeria'daki Ramallah'a geçti. 

İsrail'in geçen hafta Cenin mülteci kampına yaptığı baskında sekizi silahlı ikisi sivil, toplam 10 kişi hayatını kaybetti. Ertesi gün, Filistinli bir silahlı saldırgan, Doğu Kudüs'teki bir sinagogu hedef alarak yedi İsrailliyi öldürdü. Bunları takip eden karşılıklı saldırılarla birlikte toplamda 20'den fazla insan hayatını kaybetti.

"Gerginliğin düşmesi için acil adımlar atılması gerektiğini" söyleyen Blinken, bunların hayata geçirilmesinin zor olduğunu kabul etti. 

The Guardian'ın aktardığına göre, Washington'un baş diplomatının ziyaretinin karşılıklı saldırıları durdurma ihtimali sıfıra yakın olarak görülüyor: Çünkü Biden yönetiminin savunduğu çift devletli çözüm sistemini mevcut olarak İsrail iktidarında bulunan aşırı sağcılar reddediyor.