ABD Dışişleri Bakanı: Rusya'yı nükleer silah kullanmanın yıkıcı sonuçları olduğu konusunda uyardık

ABD Dışişleri Bakanı: Rusya'yı nükleer silah kullanmanın yıkıcı sonuçları olduğu konusunda uyardık

T24 Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'ın Moskova'ya "nükleer silah kullanmanın çok ciddi sonuçları olacağına" dair özel uyarılar gönderdiğini doğruladı. 

Pazar günü CBS kanalında yayımlanan söyleşide Blinken, "Ruslara hem kamuya açık, hem de özel olarak nükleer silahlar hakkında bu kadar rahat konuşmanın durdurulması gerektiği konusunda çok açık olduk" dedi. 

Blinken, "Moskova'nın sonuçların çok korkunç olacağını bilmesi ve bunu bizden duyması çok önemli. Bunu onlara açıkça bildirdik" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı, "Herhangi bir nükleer silah kullanımının onu kullanan ülke için yıkıcı sonuçları olur, ama tabii başka ülkeler için de nükleer silahın kullanılması yıkıcı olur" ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ayrı bir söyleşide Rusya'yı nükleer silah kullanmanın "yıkıcı sonuçları olacağına" dair üst seviyelerde uyardıklarını ifade etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen çarşamba günü 'kısmi seferberlik' ilan ederken nükleer silah kullanımı konusunda tehditlerde bulunmuştu.