ABD merkezli düşünce kuruluşu: Rusya, mart ayından bu yana Ukrayna'da Danimarka'dan büyük bir alanın kontrolünü kaybetti

ABD merkezli düşünce kuruluşu: Rusya, mart ayından bu yana Ukrayna'da Danimarka'dan büyük bir alanın kontrolünü kaybetti

ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Ukrayna'da 21 Mart tarihinden itibaren Danimarka'dan büyük bir alanın kontrolünü kaybettiğini iddia etti.

Enstitü, Rusya'nın, Ukrayna topraklarında en çok ilerlediği tarih olan 21 Mart tarihinden itibaren 45 bin km2 toprak kaybettiğini öne sürdü. ISW, 45 bin km2'nin, Danimarka'dan büyük bir alanı kapsadığını belirtti.

Euronews'da yer alan habere göre, Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rusya'nın belirtilen tarihten itibaren Ukrayna topraklarında, Andorra büyüklüğünde 450 km2 alanda ilerleyebildiğini ileri sürdü. 

ISW, Rusya'nın 21 Mart tarihinden itibaren Ukrayna'daki kazanımlarının, kaybettiği alanların 100'de biri olduğunu yazdı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın "sivil kayıpları önlemek" için Ukrayna'daki ilerleyişini kasıtlı olarak yavaşlattığını öne sürmüştü. Şoygu'nun açıklamalarını da değerlendiren Enstitü, açıklamanın, Rusya'nın Ukrayna topraklarında 'son 6 haftada elde ettiği önemsiz kazanımları' yansıtabileceğini söyledi.