ABD Savunma Bakanlığı, İran'a savaş gemisi ve Patriot sevk etti

ABD Savunma Bakanlığı, İran'a savaş gemisi ve Patriot sevk etti

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran’la artan gerilim üzerine Ortadoğu’ya “USS Arlington” amfibi savaş gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasını sevk ettiğini açıkladı. 

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, “Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının hafta başında talep ettiği ek askeri güç talebinin bir parçası olarak, komutanlığın görev bölgesine USS Arlington (LPD-24) gemisi ve bir Patriot bataryasının gönderilmesini onayladı” ifadelerine yer verildi. Bu unsurların da İran’ın ABD’ye ait bazı hedeflere saldırmayı planladığı iddiaları üzerine hafta başında bölgeye gönderilen “USS Abraham Lincoln” Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile Bombardıman Görev Gücü’ne katılacağı belirtilen açıklamada, “Savunma Bakanlığı İran rejimi, ordusu ve destekledikleri güçlerin faaliyetlerini yakından izlemektedir” denildi.

Tahran: ABD'nin niyeti psikolojik savaş 

Orta Doğu’daki askeri varlığı artırma kararı, İran’ın ABD’ye ait hedeflere saldırmayı planladığı iddiaları üzerine alındı. İran ise saldırı hazırlığı iddialarını reddetti. İran’ın BM Temsilcisi, Tahran’ın ABD’nin Orta Doğu’daki güçlerine saldırı için yeşil ışık yaktığı söylentilerinin Amerikan yetkililerinin yaydığı ‘sahte istihbarat’ olduğunu savundu. Tahran, ABD’nin bölgedeki askeri gücünü artırmasını psikolojik savaş olarak yorumladı. Askeri sevkıyatın açıklanmamasının ardından, İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’e yakın din adamlarından Ayetullah Yusuf Tabatabai Nejad, “Milyarlarca dolarlık filoları bir füze ile yok edilebilir” yorumunu yaptı.