Boston Maratonu kana bulandı: 3 ölü 144 yaralı!

Boston Maratonu kana bulandı: 3 ölü 144 yaralı!

ABD'nin en prestijli maratonu kana bulandı. Art arda patlayan iki bombada 3 kişi ölü, 17'si ağır 144 kişi yaralandı. FBI “terör saldırısı” demesine rağmen Başkan Barack Obama 'terör' ifadesini kullanmadı. Boston maratonu saldırısında ilk şüpheli ise 20 yaşındaki bir Suudi Arabistan vatandaşı. Patlamada ünlü piyanist Gülsin Onay’ın da kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı. Onay, "Verilmiş sadakam varmış" ifadesini kullandı. Maratonda yarışan polis memuru, "Bazı koşucular yarışı bitirdi ve şimdi ayakları yok" dedi.

ABD yine terörist bir saldırıyla sallandı...

Ülkenin 'en eski ve en prestijli maratonu' olarak nitelendirilen Boston Maratonu kana bulandı.

Kentin ana caddesinde koşulan halk maratonunun bitiş çizgisine yakın bir bölgesinde, 10 saniye arayla iki bomba patladı. TSİ 22.30 sularındaki patlamada, son açıklamalara göre, aralarında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 3 kişi öldü, 17'si ağır 144 kişi de yaralandı. Ölenler arasında 8 yaşındaki bir çocuğun da olduğu kaydedildi.

Polis kaynakları, patlamaların meydana geldiği maraton alanında iki bombanın daha bulunduğunu açıklarken, net olmamakla birlikte bir patlama haberi de yine Boston'daki JFK Kütüphanesi'nden geldi.

FBI'ın 'terörist saldırısı' olarak değerlendirdiği, Obama'nın ise 'terör' ifadesini kullanmadığı patlamaların ardından, ABD'de genel terör alarmı verildi.