Abdulkadir Selvi'den Babacan ve Davutoğlu'na: O makamlara Erdoğan sayesinde geldiniz

Abdulkadir Selvi'den Babacan ve Davutoğlu'na: O makamlara Erdoğan sayesinde geldiniz

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için kullandığı “Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Onlara bakanlık, başbakanlık verildiyse onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi” sözlerini yorumladı.

"Erdoğan yerden göğe kadar haklı. Hatta çok nazik bir dille ifade etmiş" diyen Selvi şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan elinden tutup bakan yaptığı için Ali Babacan başbakan yardımcısı oldu. Erdoğan elinden tuttuğu için Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e rağmen AK Parti Genel Başkanı ve başbakan oldu. Ama onlar ne yaptı? Davalarına, partilerine ve liderlerine ihanet ettiler. Kendilerini buralara taşıyan Erdoğan’ı sırtından hançerlediler. AK Parti’yi bölmek için partilerini kurdular. Erdoğan’ı tasfiye edecek her türlü tertibin içinde yer aldılar. Şimdi de tutmuşlar 'Biz olmasak Erdoğan bir hiçti' diyorlar. İhanet böyle bir duygu olsa gerek....Hadi bakalım, o kadar büyük liderlerseniz partilerinizi iktidara taşıyın, cumhurbaşkanı olun. Çıkın bakalım Erdoğan’ın karşısına, bakalım yüzde kaç oy alacaksınız.

Sizler Erdoğan sayesinde o makamlara geldiniz. Ama ihanet ettiniz. Ama sizin elinizde fırsat olsaydı Erdoğan çölde kalsa bir damla su vermezdiniz."

Yazının tamamı için tıklayın.