Abdulkadir Selvi: Nagehan Alçı rahat olsun

Abdulkadir Selvi: Nagehan Alçı rahat olsun

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’daki seçimi iptal etmesi durumunda CHP’nin boykota gideceği iddiası hakkında bir yazı yazan Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya “Rahat olsun, CHP’nin gündeminde yok” diyerek seslendi.

Selvi’nin bugünkü köşesinin bir kısmı şöyle:

CHP’de YSK’dan iptal kararı çıkarsa seçimlerin boykot edilmesi görüşünü dile getirenler var. 26. dönem CHP milletvekili Barış Yarkadaş’ın Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programında dile getirdiği boykot seçeneği Nagehan Alçı’yı panikletmiş olmalı ki gece yarısı oturup bunun yanlış olacağına dair bir yazı kaleme almış. CHP’de “Seçimlere girersek alınmış olan hukuksuz kararı meşrulaştırırız” düşüncesinde olan bir grup olduğu söyleniyor. Ama Nagehan Alçırahat olsun, CHP’nin boykot diye bir gündemi yok. YSK’dan iptal kararı çıktığı takdirde seçimlere girip demokratik yollardan mücadele edilmesi dışında bir seçenek düşünülmüyor.

Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dilinin altında bir bakla var. Seçimlerden sonra televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldiğinde gündeme getirdi ama ondan sonra bir daha açmadı. Erken seçimi kast ediyorum.