Abdurrahman Dilipak: Böyle bir şey olamaz; olmuşsa bu tek örnek olmayabilir

Abdurrahman Dilipak: Böyle bir şey olamaz; olmuşsa bu tek örnek olmayabilir

Son dönemde iktidara yaptığı eleştirilerle gündeme gelen ve Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Haber Vakti’nde köşe yazmaya başlayan yazarı Abdurrahman Dilipak, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.’nin, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirilerek tecavüze uğramasına ilişkin, “Böyle bir şey olamaz, olmuşsa, cezasız kalmamalı, olmuşsa, bu tek örnek olmayabilir.” dedi.

 Dilipak, Twitter'daki paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"6 yaşında evlilik fitnesi körükleniyor. Böyle bir şey olamaz, olmuşsa, cezasız kalmamalı, olmuşsa, bu tek örnek olmayabilir. Eğer başka örnekler varsa, bu fitne daha fazla Müslümanların ve ülkenin gündemini teslim almamalı, fitneyi başlatanlar ve fitneyi körükleyenlere fırsat verilmemeli.

Adalet aceleye getirilmemeli ve geç de kalınmamalı. Meselenin üzerini örtmek ya da şuyuu vukuundan beter hale getirmek kimseye fayda sağlamaz. Aile, çocuk konusunda tek rezillik de bu değil. Aslında yara daha derin ve daha kapsamlı. 

Sorunun sebepleri arasında yer alanların, çözüm olarak öne çıkartılmaya çalışılması da ayrı bir sorun. Din, ahlak ve hukuk yoksa hiç bir şey ve kişi güvende değildir. Sap ile saman karıştı mı, mikrop ilaç sanılır. İnsanlar kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koşarlar."