'Adalet Yürüyüşü' 4'üncü gününde; katılım neredeyse iki kat arttı

'Adalet Yürüyüşü' 4'üncü gününde; katılım neredeyse iki kat arttı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan Adalet Yürüyüşü, bugün dördüncü gününe girdi. Günlerdir aşırı sıcak ve güneş altında devam eden yürüyüş, yeni güne yağmurlu havayla başladı. 

Pazar günü olması dolayısıyla başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen CHP örgütlerinin katılım gösterdiği yürüyüştekilerin sayısı, neredeyse iki kat arttı.

Yürüyüş, saat 17.00 sularında Şeker Bölge Trafik'e ulaşınca son buldu. Gün boyu toplam 18 kilometre yol kat edildi.

"Gelsin, bir gece karavanda kalsın; ben toprakta yatacağım"

Yürüyüşe başlamadan önce bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yargı yarın sizi davet eder" ifadesini değerlendirerek, "Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargı ile bizi tehdit etmek istiyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu, "Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Yürüyor muşuz, akşam karavanda kalıyor muşuz. Benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, 1 gece kendisi karavanda kalsın ben toprakta yatacağım" diye devam etti. 

İşte dakika dakika yaşananlar

17.00 - Yürüyüş, Şeker Bölge Trafik'te son buldu.

13:00 - Eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan da 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı.

12:10 - Yürüyüşe öğle molası verildi.

12:00 - İlk üç gün kısıtlı katılım gösteren CHP'nin Gençlik Örgütleri, yürüyüşe dahil olmalarının ardından kortejin önüne geçerek kitleye enerji kattı. "Mitralyöz" marşını söyleyen gençlik örgütleri, "İsyan, devrim, adalet" sloganları attı.

11:59 - Yağmurun artmasıyla birlikte yürüyüştekilere yağmurluk dağıtıldı.

11:00 - CHP Gençlik Örgütleri'nin ilk günlerde yaş ortalaması yüksek  olan yürüyüşe katılımının arttığı gözlemlendi.

10:45 - Yürüyüş sırasında 79 yaşında olduğu belirtilen Hasan Tatlı bayrak astığı esnada refüjün üstüne düşerek yaralandı. Kalbi duran ve üç kez canlandırılan Tatlı'nın özel donanımlı bir ambulansla hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

'Adalet Yürüyüşü'nde bir kişi fenalaştı; hayati tehlikesi var

10:15 - Dördüncü günün birinci etap molasının gerçekleştirileceği yere ulaşıldı. Yağmur altında önceki günlere göre daha rahat bir yürüyüş gerçekleştiren kitleden alana varılmasının ardından "Daha yeni başlamıştık" sesleri yükseldi.

10:05 - Jandarma'dan Adalet Yürüyüşçülerine: Sayın konuklarımız Dün akşamki mola öncesinde polis sorumluluk bölgesinden çıkan kitle, yürüyüşe Jandarma eşliğinde devam ediyor. CHP otobüsü ve Jandarma, kaza yaşanmaması yürüyüş kolunun yolun sağ tarafından ilerlemesi için azami çaba gösterirken, resmi araçtan şu anons yapıldı: "Sayın konuklarımız, kendi emniyetiniz ve kazaya sebebiyet vermemek için lütfen yolun sağından ilerleyiniz."

09:55 - Yol kenarında Türk bayrağı açan bir kitlenin yanına giden Kılıçdaroğlu, sonrasında kortejin arasına dönerken kayarak düştü.