'Adalet Yürüyüşü', 6'ncı gününü geride bıraktı: Firavun belli, 'Musa'lar burada

'Adalet Yürüyüşü', 6'ncı gününü geride bıraktı: Firavun belli, 'Musa'lar burada

Hülya Karabağlı - Gonca Tokyol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü" altıncı gününü geride bıraktı. Parti yetkilileri, yürüyüşe günde en az 2 bin kişinin katıldığı bilgisini verdi. 

Yürüyüşün 7'nci günü, yarın (21 Haziran 2017) saat 08.30'da Ankara-Bolu il sınırındaki Yayla Mokamp Tesisleri'nden başlayacak.

Geride bırakılan altı gün boyunca çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve vatandaş "adalet yürüyüşü"ne destek verdi. 25 gün sürmesi planlanan 432 kilometrelik yürüyüşte, toplam 97 kilometre yol katedildi.

Korteje bugün, Eski CHP Genel Başkanı ve gazeteci Altan Öymen ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Kortejde, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' pankartı açıldıPartisinin Çamlıdere yol ayrımında gerçekleştirdiği grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "adalet yürüyüşü"ne yönelik olarak kullandığı "Unutmayın ki 138'inci madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" ifadesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Senin ve hükümetinin hakimlere, mahkemelere talimat verdiğini ispat edersem ben, sen namuslu bir insan gibi görevinden istifa edecek misin?" diye konuştu.

Anayasanın 138'inci maddesi şöyle: MADDE 138: Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

2019 yılında, demokrasinin şaha kalkacağı bir dönemin başlayacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Her firavunun 'Musa'sı vardır. Firavun belli, 'Musa'lar burada. Biz zulme karşı direneceğiz, adaleti savunacağız." 

İşte dakika dakika yaşananlar

18.00 Yürüyüş boyunca Türkiye genelinde yapılması kararını aldıkları "Adaleti düşünme" eylemi gerçekleştirildi.

17.35 - Konaklama alanına ulaşıldı.

17.15 - Yürüyüş sloganlarla devam ediyor.