'Adalet Yürüyüşü'ne, yeni katılımlar yaşandı; yüksek hava sıcaklığı nedeniyle fenalaşanlar oldu!

'Adalet Yürüyüşü'ne, yeni katılımlar yaşandı; yüksek hava sıcaklığı nedeniyle fenalaşanlar oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü"nün on altıncı günü geride kaldı. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 284 kilometre yol katedildi. 45.8 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle çok sayıda kişi fenalaştı. Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, yürüyüş sırasında kalp spazmı geçirdi. 

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi Diyarbakır'da Emniyet Müdürü iken, 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti. Okkan'ın mezarına çiçek bırakan ve dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gaffar Okkan, Diyarbakır'da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan bir emniyet müdürüydü. Onun kararlılığı ve tutumu sadece Diyarbakır'da değil, Türkiye'nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğine rağmen halkla terörü ayırma noktasında Gaffar Okkan'ın kararlılığı gerçekten dikkat çekicidir. Öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Çocuklarının adlarını Gaffar koydular. Kendisini rahmetle anıyoruz. Şükranla anıyoruz. Gaffar Okkan'ın unutmayacağız. Terörden çok çektik, acı çektik. Analar ağlamasın diye söylemlerde bulunduk. Şiirler okuduk, ağıtlar yaktık. Terör hala can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her ortamda dile getirdim. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız bu konuda dedik. Kendi topraklarımızda adalet ve huzur istiyoruz dedik."

Korteje bugün, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ve türkücü Dilberay katıldı. İlerleyen saatlerde sanatçılar Selda Bağcan, yazar Ahmet Ümit şair Ahmet Telli de kortejde yerini aldı.

Lami Özgen, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "casusluk" iddiasıyla tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü"nün 16'ncı gününde korteje katıldı. Özgen, "Adalet; haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme ve zorbalığa karşı kamu emekçilerinin talebidir" dedi. 

Korteje yarın (1 Temmuz 2017) Beşiktaş, 3 Temmuz'da Fenerbahçe, 4 Temmuz'da da Galatasaraylı taraftarlar katılacak.

"Kurusıkı silah atıldı"

T24'e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, saat 00:00 civarında kamp alanında kurusıkı silah atıldığını ifade etti. Ağbaba, yaşananları şöyle anlattı:

"Akşam herkesi yatırdık bir de  dinlenmeye geçmiştik çadırların önünde. Gece 12'yi geçe gibi. O anda bir silah sesi geldi, hemen silah yerine gittik. Kamptakilerin bir kısmı  panik oldu onları  yatıştırdık. Güvenlik görevlileri ve jandarmayı çağırdık, arkalarından koştuk ama kimseyi bulamadık. Olay araştırılıyor." 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da olayın yaşandığı sırada Düzce'de bulunduğunu söyledi. Tanal, konuya ilişkin olarak kendisine verilen bilgileri T24'e şöyle aktardı: 

"İki el silah sesi gelmiş  geceleyin, Emniyet tüm tertibatı  almış. Biliyorsunuz, Bolu Dağı inişinde de yolda mermi  bulunmuştu. Bu mafya usulü bir yöntemdir. Adalet Yürüyüşü mafya hukukuna karşı çıkıyor." 

İşte dakika dakika yaşananlar...

18:35 - Gün boyu yüksek sıcakta yol alan yürüyüşçüler 'adalet çeşmesi'nde serinledi.

18:30 - Son etapta 6 km yol alan adalet yürüyüşçüleri Kızılcıkorman mevkiinde konaklayacak.

18:00 - Yol kenarında ikamet eden bir aile, Rabia işaretleriyle yürüyüşçüleri protesto etti. Evdeki bir kişi, "Adalet CHP'de yok, adalet bizim partimizde" diye seslenirken, kortejdekiler de "Sizin adaletinizin çalışmadığı için yürüyoruz" diye cevap verdi.