Adana'da yanan kız öğrenci yurdunun müdürü: Olay günü yurtta yangın tüpü yoktu

Adana'da yanan kız öğrenci yurdunun müdürü: Olay günü yurtta yangın tüpü yoktu

Adana'nın Aladap ilçesine kız öğrenci yurdundaki faciaya ilişkin tutuklanan yurt müdürü Cuma Ali Genç savcılık ifadesinde yangınla ilgili yurtta o gün yangın tüpünün olmadığını söyledi. Yurt müdürü Genç, çalıştığı dönem boyunca belediyenin hiçbir denetleme yapmadığını belirterek "Belediye tarafından da herhangi bir denetleme yapılmadı sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 aylık dönemlerde denetleme yapıldı." diye konuştu.

Aladağ'da 10'u öğrenci, biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'i kaybeden yurt müdürü Cuma Ali Genç, Aladağ Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede, yurdun güvenliğini çocukları servisle okula götürüp getiren Mahmut D'nin sağladığını belirtti.

Yaklaşık bir yıldır müdür olarak çalıştığı yurdun işleyişi hakkında bilgiler de veren Genç, yangının çıktığı 29 Kasım'da özel işleri sebebiyle Adana'ya gittiğini, aynı gün saat 19.00 civarında Aladağ ilçesine döndüğünü aktardı.

İlçeye girdiği anda Mahmut D'nin kendisini arayarak yurtta yangın olduğunu ve itfaiyeye haber vermesi gerektiğini söylediğini anlatan Genç, bunun üzerine de itfaiyenin önünde bulunduğundan araçtan inerek ekiplerin yanına koşup yurtta yangın olduğunu söylediğini belirtti.