Adnan Polat: Mustafa Cengiz çok büyük bir yükün altına girdi

Adnan Polat: Mustafa Cengiz çok büyük bir yükün altına girdi

2008 ve 2011 yılları arasında Galatasaray başkanlığı yapan Adnan Polat, Mardin'in Nusaybin ilçesinde açtığı Galatasaray Futbol Okulu'nun idareci ve öğrencilerini ofisinde kabul etti.

Davet sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adnan Polat, "Seçim döneminde hem kulübümüzden hem de taraftarlardan çok yoğun bir talep geldi ama ben Galatasaray'da görev süremi tamamladığıma inanıyorum" açıklamasında bulundu.

"11 yıl hizmet ettim"

Sarı-Kırmızılı camiaya yönetici ve başkan olarak 11 yıl hizmet ettiğini söyleyen Polat, "İyi ve üzüldüğümüz zamanlar oldu. Bu bir bayrak yarışı. Başkanlık için Galatasaray'ın bünyesinden çıkacak kaliteli arkadaşlarımız var. Her zaman başkan bulunur. Benim Galatasaray Kulübü üyelerine tek bir tavsiyem var; tüzük muhakkak günün koşullarına uygun hale getirilmeli. Mevcut tüzükle Galatasaray Kulübü bundan sonra kolay yönetilemez" dedi.

2014'te acı reçetelerle karşılaşılacağını söyleyen ancak uyarıların dikkate alınmadığını dile getiren Adnan Polat, "2009'da finansal fair-play'den bahsediyordum ve 2014'ten sonra acı reçetelerle karşılaşacağımızı anlattım. Günü kurtarmaktan vazgeçmemiz gerektiğini söylemiştim. Bunu maalesef iyi anlatamadık veya dinleyenler anlayamadı. Şu anda sadece kulübümüz değil tüm kulüpler aynı sıkıntı içinde" ifadelerini kullandı.

"Allah Mustafa Cengiz'in yardımcısı olsun"