Ahmet Hakan: CHP, HDP 'açılımı' yerine doğru dürüst bir Kürt açılımı yapabilirdi ama işin kolayına kaçıyor

Ahmet Hakan: CHP, HDP 'açılımı' yerine doğru dürüst bir Kürt açılımı yapabilirdi ama işin kolayına kaçıyor

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP'yi HDP üzerinden eleştirdi.

CHP'nin HDP’nin sempatisini kazanacak şeyler yaptığını ama HDP ile yan yana fotoğraf vermemeye çalıştığını öne süren Hakan şu ifadeleri kullandı:

"Kısacası CHP’nin açılımı... Bir Kürt açılımı değil bir HDP açılımı. CHP’nin yaptığı HDP açılımı... Mertçe, delikanlıca, adı konulmuş, gerekçeleri ortaya serilmiş, başı sonu belli, hesaplaşması yapılmış bir açılım değil ha. Belli belirsiz, başı sonu olmayan, adı konulmamış, gizli, şeffaflıktan uzak, gerektiğinde inkâr edilebilecek, bazı kodlarla yürüyen tuhaf bir açılım.

CHP’nin bir Kürt açılımı yapmak yerine belli belirsiz bir HDP açılımı yapmasının tek bir amacı var: Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin oylarını kapmak. Peki CHP, bu tür bir HDP açılımı yapmak yerine doğru dürüst bir Kürt açılımı yapamaz mıydı? Yapabilirdi.

Ama o zaman işi böyle kolay olmazdı, çok ama çok zor olurdu. Diyarbakır’a gideceksin... Hem AK Parti’yi hem HDP’yi aynı sertlikle eleştireceksin... HDP ile AK Parti arasında sıkışmış seçmeni, CHP’nin bir üçüncü yol olduğuna ikna edeceksin... Nelerden yana olduğunu, nelere karşı olduğunu net bir şekilde ifade edeceksin... Diyarbakır’da terörün çare olmadığını haykıracaksın... Terörle uluslararası güçler arasındaki bağlantıya dikkat çekeceksin... Dört başı mamur bir politika oluşturacaksın... Yorulmadan, bıkmadan, usanmadan anlatacaksın... Falan filan.

Amaaaan. Kim uğraşacak bunlarla? CHP, bunlarla uğraşmak yerine... İşin kolayına kaçıyor."