Ahmet Hakan: İddianamede 6 yaş olayının doğruluğuna işaret eden çok güçlü bir 'kanıt' var

Ahmet Hakan: İddianamede 6 yaş olayının doğruluğuna işaret eden çok güçlü bir 'kanıt' var

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikâhıyla "evlendirdiği" iddiasıyla ilgili olarak iddianamedeki bir kanıta dikkat çekti. 

Hakan, H.K.G.'nin kardeşlerinin olayın yalan olduğunu iddia etmesini hatırlattı ve şöyle devam etti:

"Bu atağın etkisi altında kalıp ,'acaba her şey yalan mı?' diyecek olanlar için yazıyorum: Savcının hazırladığı iddianameyi inceledim. İddianamede olayın doğruluğuna işaret eden çok güçlü bir 'kanıt' var. Olayın mağduru olan H.K.G., savcılığa birtakım ses kayıtları sunmuş.

Bu kayıtlarda konuşan iki kişi var:- Biri mağdur H.K.G.- Diğeri altı yaşındaki H.K.G. ile ‘evlendiği’ öne sürülen Kadir İstekli.

Kayıtlara göre...

H.K.G., Kadir İstekli’ye şöyle diyor: 'O zaman keşke ben 6 yaşındayken ilişkiye girmeseydik. Kesin mutlu olurduk biz. Değil mi?'

Kadir İstekli, buna karşılık... 'Ne 6 yaşı? Ne ilişkisi? Ne diyorsun sen? Nereden çıkardın bunu?' falan demiyor.

Bunun yerine şöyle diyor: 'Orası öyle... Dediğin gibi de ‘öyle olsaydı böyle olsaydı’ demekle olmuyor işte.'

Ses kayıtlarının başka bölümlerine bakıyoruz. H.K.G., '6 yaş' vurgusunu tekrarlıyor, ancak Kadir İstekli’den hiçbir itiraz yok. En azından kayıtlarda böyle bir itiraza rastlanmıyor.

Her şey tabii ki mahkemenin vereceği kararla ortaya çıkacak. Ama savcının iddianamesine aldığı bu kanıt, hiç de yabana atılacak bir kanıt değil.

Zaten savcı da bunun önemini gözden uzak tutmamış ve bu durumu iddianamede 'kısmi ikrar' olarak nitelemiş."

Yazının tamamı için tıklayın.