"Ahmet Kaya yaşasaydı, Serdar Ortaç'ı karşısına alıp 'Önemli değil' derdi"

"Ahmet Kaya yaşasaydı, Serdar Ortaç'ı karşısına alıp 'Önemli değil' derdi"

Ahmet Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından 18 yıl önce düzenlenen ödül töreninde yaşananlarla ilgili olarak "Kardeşim bugün hayatta olsa Serdar Ortaç'ı karşısına alır, 'Önemli değil Serdar; insanlar hata yapa yapa büyür' derdi ve bir kardeş edasıyla severdi. Çünkü Ahmet hümanist bir insandı" dedi. 

1999 yılında düzenlenen ödül töreninde Ahmet Kaya, Kürtçe şarkı söylediği için saldırıya uğramıştı.

Hükümetin çözüm sürecinde 'Akil İnsan' olarak belirlediği Kadir İnanır, Ahmet Kaya'ya saldırı esnasında tuvalette olduğunu söylemişti. 

Serdar Ortaç, Ahmet Kaya’nın konuşmasının ardından sahneye çıkarak 10. Yıl Marşı’nı söylemiş ve ‘Bu vatan bizim, başkalarının değil’ demişti. Ortaç, bu konuda yıllar sonra özür dilemiş; "O zaman gaza geldim. Faturasını ödedim. Ama çatal atmadım. Attıysam elim kırılsın” demişti.

Reha Muhtar da, ödül gecesinde sanatçıları sahneye davet ederek 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını söylemelerini istemişti. Muhtar, daha sonra şarkıyı "ortamı yumuşatmak için söylediklerini" belirtmişti. Muhtar, geçen yıl Ahmet Kaya'ya ilişkin olarak kaleme aldığı yazısı basılmayınca, Vatan gazetesinden ayrılmıştı.

TIKLAYIN - 'Ahmet Kaya' yazısı basılmadı; Reha Muhtar Vatan'dan ayrıldı