Ahmet Taşgetiren: Acaba Hüda-Par kaç şart sundu da onlar kabul gördü?

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için yüzde 50 artı 1 gerektiğini kaydederek, "Ak Parti ile müttefikleri, MHP ve Büyük Birlik kendilerini “Benzer” nitelikte görüyorlardı. Muhtemelen “milliyetçi muhafazakârlık”ta uzlaşılmıştı. Şimdi oraya Hüda-Par ile Yeniden Refah da ekleniyor. Ne dersiniz, onlar da “benzerlik” çerçevesine kolayca dahil edilebiliyorlar mı? YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, “Ak Parti’ye 30 maddelik şart sunduk hepsi kabul edildi” dedi. Acaba MHP’nin o şartlar üzerinde bir değerlendirmesi oldu mu? Acaba Hüda-Par kaç şart sundu da onlar kabul gördü?" diye yazdı.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek seçilerde Devlet Bahçeli'nin AKP'ye desteğinin yetmediğine işaret eden Taşgetiren, "Anlaşılan o ki, YRP’nin yaptığı gibi içinde iç politika, dış politika, ekonomi, en kritik sosyal düzenlemeler bulunan 30 maddelik bir program sunuyorsunuz, hepsine adeta “Onlar kolay mesele hele birlikte olalım” türünden cevaplar veriliyor. Ve siz de “Şartlarımız kabul edildi” diye ittifaka soyunuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...