Ahmet Taşgetiren: Maçlar seyircisiz, üniversiteler öğrencisiz

Ahmet Taşgetiren: Maçlar seyircisiz, üniversiteler öğrencisiz

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının "hükümet istifa" sloganlarına önce Devlet Bahçeli, ardından Süleyman Soylu'nun tepkisi geldiğini belirterek, "Alaattin Çakıcı olayı “ihanet” olarak nitelendirirken, “Devlet ve milletine bağlı olanlar bu ihaneti asla unutmayacak” dedi. Bu sert üslubun spor camiasında da uzantısı oldu. Çaykur Rizespor adına yapılan açıklamada Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında atılan sloganlar “provokatif girişimler” olarak nitelendi ve “ foseptik farelerinin çığlıkları olarak tarihe not düşülecektir” denildi.

Görüldüğü kadarıyla iktidar cenahı, hem depremzedelerin acısını sahiplenip, hem de kimi yanlışlıkların eleştirilmesini kabullenemiyor, hazmedemiyor. O tür durumlarda hemen “iktidar gücü”nü tehdit unsuru olarak sunuyor. İçişleri Bakanı’nın her toplumsal olayda ezici boyutlarda devreye sokulan “Polis kalkanları”nı hatırlatması bu yüzden" diye yazdı.

Seçim sürecinde bu tür gelişmelerin iktidar cenahında sinirleri gerdiğini kaydeden Taşgetiren, "Oysa bak Kızılay’a, bak başka alanlardaki problemlere… Kızılay’ın, AFAD’ın düzgün çalışması ve siyasete eklemlenmeyip tüm toplumun takdirine mazhar olması o kadar önemli ki… Değilse toplumsal fay hatlarındaki enerji – stres birikimi artıyor.

Bir şey sormak istiyorum: Acaba bütün eğitim camiasının itirazına rağmen, üniversitelerin yüz yüze değil de online açılmasında, seçim sürecinde gençlerin tepkilerinden duyulan kaygının etkisi var mıdır? Maçlar seyircisiz… Üniversiteler öğrencisiz…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...