Ahmet Taşgetiren: "Muhafazakâr camia"nın festival ya da konser yasaklamak dışında gençlerle diyalog zemini kalmamış mıdır?

Zeytinli Rock Festivali, Burhaniye Kaymakamlığı tarafından iptal edilmişti.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP'nin masasında gençlik problemi olduğunu, konser ve festivallerin iptallerine dikkat çekerek, "İptallerin gerekçesi belli ki “gençliği korumak!” Bu konuda iktidarın muhafazakâr stk’larla iletişim halinde bulunduğu da görülüyor. Söz konusu stk’larımız, bu tür festivallerle pek çok günahın işlendiğini, gençlerin tuzağa düşürüldüğünü vs… ileri sürerek harekete geçiyor, mülki amirleri yasak kararı almaya zorluyor, iktidar da bu “muhafazakâr stk duyarlılğı”na cevap verme gereği duyuyor olabilir. Ve yasaklar üst üste denecek yoğunlukta geliyor." diye yazdı.

Yasakların "muhafazakâr değerler" adına yapıldığı gibi bir intibanın oluştuğunu belirten Taşgetiren, "Bu tavrın gençleri müzik hassasiyetinin dışına taşıdığını ve politize ettiğini görmemek hadi bir siyasi basiretsizlik eseri diyelim. Onun faturasının siyasete kesilmesi de siyasetçilerin kafa yoracağı bir mesele olsun.

Peki ama “İslam’ın gençlerle sağlıklı buluşması” diye bir meselesi olan “muhafazakâr camia”nın festival ya da konser yasaklamak dışında gençlerle diyalog zemini kalmamış mıdır? Ya da şöyle sorayım: Evlerimizde çocuklarımızla iletişim kurarken, tüm davranışlarımız “Yasaklar” etrafında mı şekilleniyor ve biz burada çocuklarımıza ulaşmayı başarabiliyor muyuz? Sakın çocuklarımız İslam’la müzik arasında tercih yapmak zorunda kalmasınlar." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...