Ahmet Türk'ten "Biz her şeyi not alıyoruz" diyen AKP Sözcüsü Çelik'e: Hala halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız

Ahmet Türk'ten "Biz her şeyi not alıyoruz" diyen AKP Sözcüsü Çelik'e: Hala halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, depremin etkili olduğu Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu. Buldan'a ziyaretlerinde eşlik eden Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "Afet bölgemizde vatandaşlarımızla birlikte olduğumuz için siyasi tartışmaları parçası olmadık, Bunları not ediyoruz" sözlerine tepki göstererek, "Bugün bile sivil toplum örgütlerini, halkla diyalog kuranları tehdit eden bir mantıkla karşı karşıyayız. Hala halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız" dedi.

Pervin Buldan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa’ya giderek Birecik, Suruç ilçeleri ile kent merkezinde yürütülen çalışmaları inceledi. Buldan’a; görevinden alınan ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Berdan Öztürk eşlik etti. İncelemelerin ardından Buldan, Türk ve Öztürk, Birecik’teki yardım merkezinde açıklama yaptı. 

"Felaketin üstüne devletin felaketi eklendi"

Türk, “Çok canlarımızı kaybettik. Kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ancak görebildiğimiz kadarıyla bu felaketin üstüne bir de iktidar, devletin felaketi eklendi. Eğer devletin engellemeleri olmasaydı inanın ki halkımız büyük bir dayanışma içinde birbirini sahiplenerek yaralarını sarabilirdi. Ancak iki gün devletin ortada olmaması ve sonrasında STÖ’lere müdahale etmesi maalesef ölümlerin artmasına neden oldu. Duyarsız bir devletin halka gördüğü reva budur” diye konuştu.

"Halkların birbiriyle kucaklaştığı bir süreci de yaşadık"

Dayanışma vurgusu yapan Türk, “İnanıyoruz ki, geleceği bütün acılara rağmen en doğru şekilde kurabilmek için hepimiz canla başla çalışacağız. Sivil toplum örgütlerinin, partimiz HDP’nin her ile birinci günde yetişmiş olması, bizler açısından çok önemlidir. Sivil toplum örgütlerimiz, dost partilerimiz ve gerçekten yüreği yanan insanların ilk günden harekete geçmesi bizi mutlu etmektedir. Halkların birbiriyle kucaklaştığı bir süreci de yaşadık ” dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ama bugün bile sivil toplum örgütlerini, halkla diyalog kuranları tehdit eden bir mantıkla karşı karşıyayız. Geçen gün AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Biz her şeyi not alıyoruz’ diyor.  Hala halkı tehdit eden, can kurtarmak isteyenleri tehdit eden bir devletle karşı karşıyayız.”  (ANKA)