Akar'ın, "Gülen'le konuşmamı istedi" dediği asker: Akar "Gül, Davutoğlu ve STK'larla görüşüp sorunları çözelim" dedi

Akar'ın, "Gülen'le konuşmamı istedi" dediği asker: Akar "Gül, Davutoğlu ve STK'larla görüşüp sorunları çözelim" dedi

Darbe girişimi gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, “Beni Fethullah Gülen ile görüştürmek istedi” dediği Akıncı Üssü komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in ikinci ifadesi de ortaya çıktı. 15 Temmuz'da rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Akıncı Üssü’nde darbecilere, sorunların konuşarak çözülebileceğini söylediği iddia edildi. Akıncı Üssü Komutanı Evrim ifadesinde, Akar’ın çözüm için adres olarak Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nu gösterdiğini öne sürdü.

Evrim, “Akar'a sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürebiliriz demedim” diye konuştu. Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre Evrim'in ifadesi şöyle:

"Siviller de vardı"

"Hulusi Akar'ın üs karargahına geldiğini öğrendim. Yanımdakilere komutanı karşılamam gerekir dedim. Karargah bölgesine gittim. Üs bölgesinde dışarıda 10-15 civarında MAK ve SAT komandoları vardı. Üs komutanı odasına girdiğimde Akar, Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Kubilay Selçuk, Ömer Faruk Harmancık ve 2-3 sivil kişi oturuyordu. Odaya girdiğimde kimsenin eli bağlı değildi. İçeride bulunanlarda da silah yoktu.