Akif Beki: Meğer Japon İmparatoru, Alman ve Fransız cumhurbaşkanları; İngiliz oyununa gelerek küçülmüşler

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tarihi Westminster Abbey Kilisesi’ndeki cenaze törenine ABD Başkanı Joe Biden dışındaki tüm liderler otobüsle gitmişti.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'le görüşme isteğine yönelik soruya verdiği "Niye; o Biden, ben de Erdoğan" yanıtını "Biden’la görüşmeye, ikili fotoğraf çektirmeye bu sefer çok da istekli görünmemek şık tavır. Geçen sene pek belli edilmiş, görüşemeyince hayal kırıklığının saklanamaması iyi durmamıştı." diye yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze törenine katılmamasını da değerlendiren Beki, "Ve iktidar medyasıyla çığırtkanlarının, tadını yine kaçırmadığını söylemek zor. Kanırtmak, belli etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. ‘İtibar takıntısı’, özgüveni gösterir zannedip Macron’u aşağılıyorlardı dün. Kraliçe’nin cenazesine giderken otobüste ‘muavin’ gibi ayakta duruyormuş.

Meğer Japon İmparatoru, Alman ve Fransız cumhurbaşkanları; İngiliz oyununa gelerek küçülmüşler. Ama küçük düşürüldüklerinden haberleri bile yok." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...