Akit yazarı: "Bana keriz muamelesi yapın" diyen varsa Lozan'ı zafer kabul etsin

Akit yazarı: "Bana keriz muamelesi yapın" diyen varsa Lozan'ı zafer kabul etsin

Yeni Akit yazarı Vehbi Kara, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Lozan hezimettir" sözleriyle başlayan tartışmaya ilişkin olarak "Eğer 'ben ahmak olmaktan hoşlanıyorum bana keriz muamelesi yapın' diyen biri var ise buyursun Lozan’ı 'zafer' diye kabul etsin. Fakat ben bunu İslam onuruna yediremiyorum ve kendimi bu kadar aşağılayan hakaretlere tahammül edemiyorum, vesselam…" diye yazdı. 

Vehbi Kara'nın Yeni Akit gazetesinin bugünkü (17 Ekim 2016) nüshasında yayımlanan 'Batı Trakya, Musul-Kerkük, Kıbrıs, 12 Ada-Rodos, Boğazlar Hepsi Lozan’da Kaybedildi' başlıklı yazısı şöyle:

Yazının başlığında saydığımız yerlerin dışında da kayıplarımız vardır. Lakin bunlar dahi bilinmediği için öncelikle hala sorun yaşadığımız bu bölgeleri dile getirelim. Tarihçiler ve özellikle de resmi tarih yazarları belki utanır da bunlar hakkında daha geniş bilgiler sunar.

Lozan hezimetine geçmeden önce niçin Hamidiye Kahramanı Rauf Bey değil de İsmet İnönü Türkiye’yi temsilen baş üye olarak bu konferansa katılmıştır? Bu sorunun cevabını verelim.