'AKP Günlükleri'ni yayımlayan Nokta dergisine 'önleyici sansür'!

'AKP Günlükleri'ni yayımlayan Nokta dergisine 'önleyici sansür'!

Nokta dergisinin AKP'nin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantılara ait olduğunu iddia ederek yayınladığı "AKP Günlükleri" haberinin ikinci ve daha yayınlanmayan üçüncü bölümlerine de yasak getirildi. Nokta dergisinin, 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren parti kurmaylarına ait olduğu iddia edilen özeleştirilerin de yer aldığı ifadelere yer verilen ilk haberi ve T24'ün de aralarında bulunduğu, haberi kullanan diğer haber sitelerinin linkleri engellenmişti.

Derginin sahibi Cevheri Güler, AKP'nin avukatları tarafından Nokta dergisinin binasına getirildiği iddia edilen kararı, "Nokta bir ilkle karşılaştı. Gelecek sayılarda AKP toplantı tutanakları yayınlamamız mahkeme kararıyla yasaklandı. ÖNLEYİCİ SANSÜR dönemi" tweet'iyle duyurdu.

 

Nokta bir ilkle karşılaştı. Gelecek sayılarda AKP toplantı tutanakları yayınlamamız mahkeme kararıyla yasaklandı. ÖNLEYİCİ SANSÜR dönemi.

— Cevheri Güven (@cevheriguven) 20 Ekim 2015

Nokta dergisinin internet sitesinde, konuyla ilgili şu habere yer verildi:

"Geçtiğimiz hafta 21. sayısındaki -AKP kurmaylarının, gerçek oylarının aslında yüzde 25  olduğunu ve seçimleri neden kaybettiklerini, neden kaybetmeye devam edeceklerini, umutsuz bir ruh hali içinde birbirlerine itiraf ettikleri- “AKP GÜNLÜKLERİ” haberiyle gündemi sarsan NOKTA, haberin çıktığı 12 Ekimden hemen sonra sansürlenmiş hatta haberi alan diğer internet sitelerine de erişim engeli getirilmişti.

Bu hafta yeni çıkan 22. sayısında “AKP GÜNLÜKLERİ-2” haberini devam ettiren NOKTA’ya sansür yine geçikmedi.

“Erdoğan Davutoğlu gerilimi aynı şiddetle devam ederse yüzde 35’in altına ineriz”, “Başbakan kendisini göstermek isterse, Cumhurbaşkanı da daha fazla ön plana çıkmak isteyecektir”, “18 yıllık parti geçmişimde ben hiçbir dönemde bu kadar endişelenmedim”, “Şahsen 28 Şubat sürecinde verdiğimiz mücadeleden inanılmaz bir haz duydum. Peki, bugün kime karşı mücadele veriyoruz?” “CHP’liler 35 saat boyunca bize ters düşecek tek bir başlık açmadılar, teklif dahi etmediler”, “Cumhurbaşkanı Başbakan’ın mağduru, Başbakan Cumhurbaşkanı’nın mağduru, halk hepsinin mağduru. Garip bir resim var ortada”, “24 saat cenazesine ulaşamayan bir devletten sözediyoruz. Çadır basamayan devlet dünyaya meydan okuyor” itiraflarının yer aldığı “AKP GÜNLÜKLERİ”nin ikinci ve üçüncü bölümleri de mahkeme tarafından durduruldu. Kararı bizzat AKP’nin avukatları, adliye görevlileri eşliğinde NOKTA’nın ofisine gelerek bildirdi. Ve haberin linkleri görevliler eşliğinde SİLDİRİLDİ..!"