AKP İl Başkanı: Partimiz haksızlıkla karşı karşıya

AKP İl Başkanı: Partimiz haksızlıkla karşı karşıya

AKP İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na, "1212 nolu dosya tutanağına bakma" çağrısında bulundu. "Yıldırım Bey’in aldığı 131 oy burada İmamoğlu’na yazılıyor" diyen Şenocak, "İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden emin olun elimizde fazlasıyla mevcut. Partimiz haksızlıkla karşı karşıya" dedi.

Rakibi İmamoğlu'nun kendisinden 25 bin fazla oy aldığını söyleyen Yıldırım, iptal oylarla her şeyi değişebileceğini belirterek İl Başkanı Şenocak'ın konu hakkında detaylı açıklamada bulunacağını ifade etmişti.

TIKLAYIN - Binali Yıldırım: İmamoğlu 25 bin fazla oy almış görünüyor, süreç devam ediyor

"Biz ilk defa seçim yapmıyoruz. bize seçimde kendi verilerimize dayanarak sonucu ilan ettik bugüne kadar yüzde 100 isabet oranıyla bunun resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük. Tecrübemiz gösteriyor ki bizim sistemimiz ile seçim kurulu arasında böyle bir farkla karşı karşıyayız.

Bu sandık sonuç tutanağı, ben dosya numarasını da vereyim, 1212 nolu dosya tutanağına bir baksın diyorum İmamoğlu. Yıldırım Bey’in aldığı 131 oy burada İmamoğlu’na yazılıyor. Şeffaflığa burada bakacağız. Yıldırım'a yazılan oy sadece 1. Teşkilatlarımız dün geceden beri hiç uyumadan tüm verileri tekrar gözden geçiriyorlar. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum; İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden emin olun elimizde fazlasıyla mevcut. 319 bin 307 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Büyük bölümü İstanbul'da kazandığımız 25 ilçenin sandıklarına ait. Burada da partimizin bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını tespit ettik. Bu geçersiz oyların da sonucu değiştireceği aşikardır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandık görevlilerimizin ıslak imzalı defterimizi, kayıt altına aldığımız verilerimizle hareket ediyoruz.

Aynı durum bütün partiler için geçerlidir. Tüm itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra elbette aslolan YSK’nın sonuçlarıdır. Tüm kesimleri yasal itiraz süreçleri tamamlanıncaya kadar YSK’nın kesin sonuçlarını olgunlukla beklemeye davet ediyoruz. Başkaları gibi seçim döneminde mızmızlanan, sağa sola saldıranlardan olmadık."