AKP'li Canikli'den Davutoğlu hakkında suç duyurusu ve tazminat davası

AKP'li Canikli'den Davutoğlu hakkında suç duyurusu ve tazminat davası

Davutoğlu, ne demişti?

Davutoğlu, hakkında yolsuzluk iddialarında bulunulan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin mal varlığının araştırılması gerektiğini belirtmişti.

Kendi mal varlığını araştırılması için hazır olduğunu belirten Davutoğlu "Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım." demişti.

"Suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yok"

Canikli'ye de çağrıda bulunan Davutoğlu "Sayın Canikli’nin öyle demesi lazım. Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak." diye konuşmuştu.

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu'ndan Nurettin Canikli'ye: Malı götür hırsızlığı yap, Saray arkanda kapı gibi duruyor

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan AKP'li Canikli'ye çağrı: Bu işin göbeğinde; kendisinin ve yakınlarının mal varlığı açıklansın

TIKLAYIN - AKP'li Canikli'den Kılıçdaroğlu'na: Hiçbir yakınımı Boydak Holding'e kayyım olarak atamadım

TIKLAYIN - AKP'li Nurettin Canikli, CHP Sözcüsü Öztrak'a "Belgeleri açıkla" diye seslendi, yolsuzluk iddialarına yanıt verdi

TIKLAYIN - AKP'li Canikli'den Kılıçdaroğlu'na 750 bin liralık tazminat davası