AKP'li Çelik'ten Gülşen'e: Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz

AKP'li Çelik'ten Gülşen'e: Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik sözleriyle ilgili, "Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye'yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz" dedi.Çelik, açıklamasında, "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye'yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir" ifadesini kullandı.

Şarkıcı Gülşen hakkında imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Gülşen'in sahnede kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek, TCK 216. Madde kapsamında resen soruşturma başlatıldı.

TIKLAYIN | Gülşen ne dedi, hakkında neden soruşturma başlatıldı?

TIKLAYIN | AKP'li Kurtulmuş'tan Gülşen'e 'imam hatip' tepkisi: Bir gruba karşı düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir

TIKLAYIN | İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlattı

TIKLAYIN | Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Gülşen açıklaması

TIKLAYIN | Seren Serengil'den Gülşen'e: Derhal özür dilemelidir, bence din ve ahlak dersi alabilir