AKP'li Mehmet Metiner'den Yeni Akit'e sitem: Dostun gülü yaralar bizi asıl

AKP'li Mehmet Metiner'den Yeni Akit'e sitem: Dostun gülü yaralar bizi asıl

Eski AKP'li milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak’taki yazısını, 'Metiner çılgına döndü. Onu hiç böyle görmediniz' başlığıyla haberleştiren Yeni Akit'e sitem ederek, "Dostun gülü yaralar bizi asıl" dedi.

AKP'li Metiner, Twitter hesabından Yeni Akit'in kendi yazısı hakkındaki haberini paylaştı.

Metiner, şunları yazdı:

"Hiç yakışıyor mu bu başlık? Dostun gülü yaralar bizi asıl. Kendi düşüncelerimizi aktardığımız yazıya böyle bir başlık, hiç mi hiç yakışmadı? Düşmanın yapmadığını dost ve kardeş Akit’in yapması... Çok yazık!"

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Metiner, bugünkü yazısında,  başkanlığını yaptığı, "Türkiye Yüzyılı'nda Kürtler" panelleri düzenleyen Demokrasi ve Birlik Derneği’ne (DEMBİR-DER) yöneltilen, “bölücü” eleştirilerine yanıt vermişti.

Etnik temelde ayrı bir devlet taleplerinin bulunmadığını yazan Metiner, “Türkiye Cumhuriyeti devletini kendi devletimiz olarak kabul ediyoruz. Ayrı devlet taleplerini de bölücülük olarak görüp şiddetle reddediyoruz. Yani tek devlet diyoruz. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet diyenlerdeniz biz. Devletimiz tek olsun ve hepimize ait olsun. Bütün farklılıkları da kendinden bilen demokratik bir anlayışta olsun diyenlerdeniz biz” ifadesini kullanmıştı. 

Metiner, "Demediğiniz şeyleri demişsiniz gibi aktarıp suçlamalarda bulunmak namertliktir" ifadelerini kullandığı köşesinde, "Düşmanın merdi makbuldür. Lakin bu ülkede mertlik kalmadı ki düşmanlıkta mertlik aransın" eleştirisinde bulunmuştu.