AKP'li Turan: Birileri siyaset yaparken hiçbir değer, ilke tanımıyor

AKP'li Turan: Birileri siyaset yaparken hiçbir değer, ilke tanımıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, muhalefetin, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşında evlendirilmesi ile ilgili söylemlerini eleştirerek, "Birileri siyaset yaparken hiçbir değer, ilke tanımıyor" dedi.

Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında; "6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi, hiçbir insanın kabul etmeyeceği müessif bir olay ancak bunun üzerinden kampanya başlatıldı" diye konuştu. 

Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kesim de bu olay üzerinden içindeki 'Kur'an-ı Kerim ve İslam' kinini kusuyor; tüm kurum ve cemaatleri hedef tahtasına oturtuyor. Birileri siyaset yaparken hiçbir değer, ilke tanımıyor. Tilki nutuk vermeye başlamışsa gözünüz kümeste olsun. Birileri tilki rolünde bize ahlak nutukları atıyor. 

Kimin ne niyette olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bugüne kadar yaşadıklarımız bunu bize öğretmeye yeter de artar bile. Aklını Almanya'dan alanların, parayı İngiltere'den bulanların, desteği ABD'den bekleyenlerin bize verebileceği hiçbir akıl da nasihat da olamaz."  (AA)