AKP'li Turan: CHP için gazeteciliğin ön şartı terör bağlantısı mı?

AKP'li Turan: CHP için gazeteciliğin ön şartı terör bağlantısı mı?

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan"CHP için gazeteciliğin ön şartı terör bağlantısı mı? Yazarken biz utanıyoruz, konuşurken yüzleri kızarmıyor" dedi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada; Mersin'de polisevine saldıran ve etkisiz hale getirilen 2 teröristten Dilşah Ercan'ın isminin, CHP'nin 2013'te yayımladığı 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer almasına tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız? Hadsizliğin lüzumu yok. 11 yıl önceki gazetecinin terörist olacağını bileceksin de onla temas edeceksin; rezalete bak. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Biz gidip de bu adı geçen teröristle konuşmamışız, görüşmemişiz, baş tacı etmemişiz. Sizin gibi rütbe mi taktık biz?"  sözlerine yönelik olarak,"Kendine yakışan kirli dili iade ediyoruz. Konu şu, 'nereden bilebilirim' dediği, 11 yıl önce de zaten terörist ve PKK'lı olduğu için hapiste. Daha kötüsü elinde salladığı evrakta 'PKK'lı' yazıyor zaten. Ne zaman utanacaksınız?" ifadesini kullandı.

Raporda adı geçen gazetecileri tek tek sayan Özel, CHP'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Peki 2012 yılında Mehmet Baransu'ya ne diyorsunuz? Baş tacı gazeteciydi. Şimdi Silivri Cezaevi'nde" demişti. 

Turan, Özgür Özel'in, belirttiği ismin 'bahsedilen tarihte soruşturmasının dahi olmadığını' belirterek, "CHP için gazeteciliğin ön şartı terör bağlantısı mı? Yazarken biz utanıyoruz, konuşurken yüzleri kızarmıyor" açıklamasında bulundu. (AA) 

TIKLAYIN: CHP'den "Dilşah Ercan" suçlamalarına tepki: Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok