Akşener'in danışmanı Karakaş: Sayın Kılıçdaroğlu daha önce '6’lı masada biri dahi itiraz ederse ben aday olmam' demişti, verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz

Akşener'in danışmanı Karakaş: Sayın Kılıçdaroğlu daha önce '6’lı masada biri dahi itiraz ederse ben aday olmam' demişti, verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Altılı Masa'dan ayrıldıklarını açıklayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etmesinin ardından, Akşener'in danışmanı Ömer Karakaş, "Sayın Kılıçdaroğlu’dan verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz. “Daha önce 6’lı masada biri dahi itiraz ederse ben aday olmam” demişti" ifadelerini kullandı. 
 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa toplantısında 5 liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söylerken,  "Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altlılı Masa, artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" diye konuştu. Akşener, "Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız" diyerek, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etti. Akşener, "bir yıllık süreçte demokrasinin yeniden inşası için attıkları imzaların arkasında olduklarını" dile getirdi.
 
Akşener'in danışmanı Ömer Karakaş, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: 
 
"Sayın Kılıçdaroğlu’dan verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz. Daha önce '6’lı masada biri dahi itiraz ederse ben aday olmam' demişti. Biz milletin sesiyiz. Biz itiraz ediyoruz. Milletle inatlaşılmaz. Millet dayatma kabul etmez. Millete rağmen siyaset yapılmaz."