İyi Parti'nin Mersin'deki yeni adayı belli oldu

İyi Parti'nin Mersin'deki yeni adayı belli oldu

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir sürprizimiz olacak" açıklamasının ardından yeni adayın ismi aday olmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan geldi. Kocamaz, İyi Parti'nin Mersin adaylığı için eski bakanlardan Ayfer Yılmaz ismini açıkladı. Yılmaz, Demokrat Parti'den aday gösterilecek.  

Mersin'de aday olamamasına dair açıklamalarda bulunan Kocamaz, önünün kesildiğini söyledi. "Bu hukuki değil siyasi bir karar" diyen Kocamaz şunları kaydetti:

"Çok kısa bir süre içerisinde, itiraz reddedildi diye bir cevap geldi. O kısa sürede şu evrakları okuyup inceleme fırsatınız bile olmaz. Bunun bir hukuki değil siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Maalesef Mersin'de bu seçime gölge düşmüştür. Bu seçim ve bu seçimde yaşananlar Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir."

"Bu seçim sadece Mersin'in seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu seçim adaylığımız bitmiş, önümüz kesilmiş durumda. Bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit, cesur memleket sevdalıları vardır."

"İyi Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum."

Ayfer Yılmaz kimdir?

1956 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ayfer Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.

Eğitimini tamamladıktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yaptı.

1996 yılında DYP Mersin milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. 1996 senesinde de Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ile yine aynı sene içinde bu kez Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı.

2002-2009 seneleri arasında Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreterliği yaptı.

Halen Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Danışma Kurulu üyesi olan Ayfer Yılmaz, 1 çocuk annesidir.

Yılmaz, 2017'de İyi Parti'ye katıldı.